Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 4. maja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Srčno molite to močno molitev sv. Gertrude za duše v vicah

GERTRUDE THE GREAT

PD

Philip Kosloski - objavljeno 01/11/20

Izročilo pravi, da bo veliko duš poletelo proti nebesom, če bomo s srčno vdanostjo izgovarjali to molitev

Sveta Gertruda Velika je bila mistikinja iz 13. stoletja, ki so se ji videnja začela, ko je bila stara 25 let, ko je živela v skupnosti benediktink. Med temi videnji je bil tudi bežen vpogled v vice.

Tam je videla človeka, za katerega je molila: njegova duša se je pojavila v obliki krastače in tako trpela zaradi grehov, ki jih je storil na zemlji. Potem ko je zanj zmolila kratko molitev, je vprašala Jezusa, ali je bila njena molitev kakor koli učinkovita. Jezus ji je odvrnil: “Gotovo, duše v vicah ob takšnih prošnjah kar vzkipijo; kratke molitve, izrečene z veliko gorečnostjo, pa so zanje še bolj učinkovite.”


OUR LADY OF FATIMA

Preberite še:
To je najstarejša znana molitev k Devici Mariji

Duhovno delo usmiljenja

Cerkev nas uči, da je molitev za duše vernih rajnih duhovno delo usmiljenja, saj v njej Boga prosimo, naj očisti duše pokojnih “z ognjem svoje ljubezni” in naj jih končno odvede v nebesa.

Med enim svojih videnj je Gertruda od Jezusa prejela molitev za duše v vicah. Verniki pobožno verjamemo, da sme ob srčnem izgovarjanju te molitve vice zapustiti kar tisoč duš.

Tu objavljamo to močno molitev, ki zaupa v neizmerno Božje usmiljenje, kakršno se je razlilo na nas na Kalvariji:

Večni Oče, darujem ti predragoceno Kri tvojega Sina Jezusa, združeno z vsemi svetimi mašami, ki jih danes darujejo po vsem svetu, za uboge duše v vicah, za vse grešnike po svetu, za vse grešnike v vesoljni Cerkvi ter tiste v moji hiši in v moji družini. Amen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


GRAVE

Preberite še:
Smo v današnjem življenju sploh vajeni resno, a ne morbidno razmišljati o smrti?




Preberite še:
“Z Ellino smrtjo je izginilo upanje, prišla je samo neverjetna bolečina”


HOSPICJUM

Preberite še:
Ko sem stala ob taščini smrtni postelji, sem za hip uzrla nebesa

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.