Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

Za vse mame – ko mislite, da vam je spodletelo

WYPALENIE MACIERZYŃSKIE

YAKOBCHUK VIACHESLAV | Shutterstock

Cerith Gardiner - objavljeno 03/11/20

Materinstvo ni nekaj preprostega. Ko vam bo naslednjič težko, imejte zato v mislih naslednje besede

Največji šok, ko postaneš mama, niso neprespane noči, pač pa spoznanje, da materinski poklic nima tipke pavza, na katero bi lahko pritisnili. Seveda bo prišel kakšen dan, ko boste imeli čas samo zase in si boste lahko vsaj malo napolnili baterije, a hočete ali nočete, vaši malčki bodo vedno prisotni v vaših mislih. Psihična in fizična izčrpanost sta tako ves čas na maminem urniku.

Poleg izčrpanosti pa je tu še občutek, da niste dovolj dobra mama. Pride dan, ko ste prepričani, da vam je kot mami spodletelo. Počutite se, kot da ste razočarali svoje otroke.


TIRED,MOTHER,CRYING,BABY

Preberite še:
Mamam se marsikdaj zdi, da je čas zase luksuz. Ni res!

Visoka pričakovanja

To je na neki način eden izmed največjih maminih talentov: imeti neverjetno visoka pričakovanja glede tega, kaj bi morala storiti, pri tem pa ne upoštevamo, kaj je pravzaprav v človeški moči.

Ko imate občutek, da niste uspešni, se morate opomniti, da je to velika laž. Najprej dobro preučite svoja pričakovanja in poskrbite za to, da si boste uspeli napolniti baterije. Poiščite oporo in tolažbo v možu, pa tudi v Njem. Bog je namreč vedno z vami in vas spremlja na vaši poti vzponov in padcev.

Da boste malo osvežili spomin na to, kako močne so v resnici mame, si oglejte spodnjo fotogalerijo. To je le nekaj stvari, ki jih mame počnejo iz čiste ljubezni.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Barbara Oprčkal.


THREE GENERATIONS

Preberite še:
Najboljše darilo, ki si ga lahko da (novopečena) mama




Preberite še:
Mama 4 otrok s posebnimi potrebami: “Če bi od mene zahtevali, da spremenim svoje življenje, ga ne bi”


MOM,BABY,SLEEP

Preberite še:
Novodobna mama, ženska ki (z)more vse

Tags:
ljubezenmamavzgoja
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.