Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 26. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Od nogometaša, ki so ga bogato plačali, do krščanskega raperja

075_fiuza-sporting200209_nputj-e1604482813317.jpg

NurPhoto via AFP

Lojze Grčman - objavljeno 05/11/20

Osupljiva preobrazba kolumbijskega fanta

Kako pa je to mogoče? Še pred nedavnim je bil izvrsten nogometaš, v zadnjem času pa se Kolumbijec Jackson Martinez vse bolj posveča glasbi. Ne kakršnikoli, ampak krščanskemu hip hopu oziroma rapu. Pred dvema letoma je izdal tudi album s sedmimi pesmimi z naslovom No Temere oziroma Ne bom se bal.


PHILIP MULRYNE

Preberite še:
Dominikanec, ki je brcal z Beckhamom in hodil z manekenko

Nekoč je bil na poti do zvezd in lagodnega življenja. Martinez je med letoma 2012 in 2015 za ugledni portugalski klub Porto dosegel imenitnih 94 golov. To obdobje je postalo trampolin za donosno pogodbo in 35 milijonov evrov vreden prestop v madridski Atletico, kjer je bil nekaj časa soigralec Jana Oblaka.




Preberite še:
Kako je nekdanji nogometaš in vodja podjetja postal menih

A nato so v njegovo življenje naselili temnejši dnevi. Serija poškodb, slabša forma, iskanje priložnosti v obrobnejših klubih. Vendar je ravno obdobje fizičnega in psihičnega padca usmerilo njegove želje. “V kritičnem trenutku svoje kariere, ko sem moral prestati dve operaciji, ki sta me z igrišč oddaljili za dve leti, sem se bolj posvetil pisanju. Takrat je dozorela odločitev, da izdam album,” je zdaj 34-letni Martinez povedal za televizijo Vamos.

Martinezova nogometna kariera je, pravijo nekateri, bolj ali manj končana. Začenja se nova: “Prek glasbe želim posredovati Božjo besedo.” Preverite, kako prepeva.

Vir: Sportbible.com


JERA NOVAK

Preberite še:
“Najpomembneje je, da vedno najdem čas za moža, pogovor in skupno molitev”


SIBLINGS

Preberite še:
Vodič za starše: kako v času karantene shajati doma z otroki različnih starosti


NURSE HOSPITAL

Preberite še:
Ta pesem Taylor Swift je poklon zdravstvenim delavcem v korona krizi

Tags:
šport
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.