Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Zanimivosti
separateurCreated with Sketch.

“Včasih trudoma iščeš poti, koronakriza pa pripomore, da jih najdeš”

web 3 mozirje

ARHIV ŽUPNIJE MOZIRJE - ŠMIHEL

Lojze Grčman - objavljeno 24/11/20

Misijon na digitalni način. S trudom, sodelovanjem in zaupanjem je tudi v koronačasu mogoče ustvariti marsikaj lepega

“Nekdo v župniji zna nekaj, drugi nekaj drugega, tretji tretjega. Ljudem v župniji je treba dati možnosti, da delajo, in jim zaupati,” je vodilo pri delovanju Sandija Korena, župnika v župniji Mozirje – Šmihel.

Prav z velikim prispevkom župnijskih sodelavcev so v zadnjih letih to jesen načrtovali “klasični” misijon, a jim jo je zagodla korona. Niso ga odpovedali, ampak prestavili na prihodnje leto. Vseeno pa so letos pripravili preselili spletno izvedbo, ki poteka prav v teh dneh s prenosi bogoslužij, predavanji na YouTubu in Zoomu ter podobnimi dogodki.

“Ljudje začenjajo razumevati, kaj pomeni misijon. Da prinašaš Kristusa  drugim – družini, sovaščanom, nekomu na drugem koncu sveta. To nam v župniji uspeva po zaslugi širokega kroga sodelavcev. Laiki imajo pomembno vlogo. Rad bi poudaril, da imamo to oznanjevalno nalogo že po krstu, a smo nanjo malo pozabili. Očitno se počasi vračamo h koreninam, da bo oznanjala vsa Cerkev,” župnik Sandi spomni, da ima oznanjevalno poslanstvo pravzaprav vsak od nas.

A marsikdo “v mirovanju” ali “stanju pripravljenosti”.

Preizkusite se v svetopisemskem kvizu

Na župnijskem kanalu na YouTubu boste tudi sicer našli zanimive vsebine. Na primer svetopisemske kvize za otroke, ob katerih obujajo znanje in duhovnost tudi starši.

“Včasih trudoma iščeš poti, koronakriza pa pripomore, da jih najdeš. Razmišljal sem, kako otrokom približati Sveto pismo. Kvizi so doživeli zelo dober odziv otrok in staršev. Kar nekaj staršev mi je reklo, da toliko Svetega pisma kot zdaj zaradi kvizov, niso prelistali v vsem življenju. Začutil sem veselje, navdušenje, veliko so se naučili ob tem,” primer dobre prakse izpostavlja mozirski župnik.

Seveda imajo zanimive, poučne in duhovno bogate vsebine na spletu tudi druge župnije, ki dokazujejo, da je s trudom, sodelovanjem in zaupanjem tudi v koronačasu mogoče ustvariti marsikaj lepega.


TALK

Preberite še:
Kaj storiti, ko se ne strinjate z življenjskimi odločitvami svojih odraščajočih otrok


DRUŽINA RAVŠ

Preberite še:
“Mislila sem, da moram biti idealna. Ko sem ugotovila, da to ne morem biti, sem začela iskati mir”


CARLO ACUTIS

Preberite še:
Neobjavljeni zapiski Carla Acutisa, ki kažejo na njegovo veličino

Tags:
cerkev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.