Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 29. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

1. dan Aleteijinega posebnega adventnega koledarja: Verovati ni dovolj

shutterstock_707694577.jpg

fran_kie | Shutterstock

Patrick Briscoe - objavljeno 29/11/20

Kaj me utesnjuje in česa se moram v tem svetem času osvoboditi?

Začenjamo advent, ki je za vsakega katoličana čas spreobrnjenja in prenove. Radi bi vas povabili, da se nam pridružite vsak dan tega posebnega časa in prejemate kratka sporočila, ki vam bodo v dneh pred božičem pomagala rasti, moliti in premišljevati.

Papež Frančišek nas vabi, naj v tem obdobju ne pustimo, da bi minil dan, ne da bi se ozrli na Gospoda. “Advent, milostni čas, nam pravi, da ni dovolj, da verujemo v Boga. Svojo vero moramo prečiščevati vsak dan.”

Danes, na prvo adventno nedeljo, imamo priložnost, da se približamo Gospodu in predenj položimo svoje okove. Ko bomo spremljali mašo prek radia, televizije ali spleta, pomislimo, kaj je tisto, kar moramo odložiti na oltar? Kaj utesnjuje naše srce? Ko duhovnik daruje kruh in vino, darujmo te okove, strahove, odvisnosti, zamere Gospodu in ga prosimo, naj nas odreši.

Maranatha! Pridi, Gospod Jezus!

Če želite vsak dan prejemati navdihujoče sporočilo, na svoj telefon prenesite aplikacijo Aleteia. S tem boste imeli možnost, da se naročite na adventna premišljevanja in da Aleteio berete brez internetne povezave.

Naša mobilna aplikacija je brezplačna, hitra, po vaši meri – upamo, da vam bo všeč in da vam bo pomagala hitreje priti do zgodb, ki dvigujejo vašega duha.

Če jo želite prenesti, kliknite na spodnji gumb.

ADVENT_BUTTON_SI.png

Tags:
advent
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.