Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 13. junija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Molitev, s katero bomo v tem adventnem času še bolj čuječi

ADVENT CROWN

Images72 I Shutterstock

Philip Kosloski - objavljeno 04/12/20

Advent je čas, ko naj bi podvojili svoja prizadevanja za preoblikovanje življenja, da nas Jezusov drugi prihod ne bi presenetil

Ena izmed osrednjih duhovnih tem v adventu je čuječnost ali pozornost. To je čas, ko moramo biti pripravljeni in potrpežljivo pričakovati, da Jezus pride v naša srca, obenem pa pričakovati Kristusov drugi prihod ob koncu časov.

Ne vemo ne ure ne dneva Kristusovega prihoda, in tako nas advent spominja, naj okrepimo svoje duhovno življenje, da nas Jezusov drugi prihod ne bo ujel nepripravljenih.


POPE FRANCIS ON CHRISTMAS

Preberite še:
7 navdihujočih navedkov zadnjih treh papežev o radosti adventa

Spodnja molitev je bila izvirno objavljena v Vodniku za sveto doživetje adventa iz 17. stoletja, z njo pa bomo Boga prosili, naj v nas okrepi duha čuječnosti.

O, da bi lahko rekel, Gospod, tako iskreno kot kraljevi prerok: “Moj Bog, še pred zoro bom vstal in Te željno iskal.” Hrepenim po tebi, mojo dušo z gorečo željo žeja po tebi. Toda vse predobro vem, da za svojo dušo ne skrbim dovolj, zato je kakor neobdelano polje, kjer se razrašča divji plevel slabih navad, globoko zakoreninjenih v moje srce, in postala je plen številnih neprimernih navezanosti ter izgubila mnoge milosti. Ko bi bili pastirji spali, jim angeli ne bi bili mogli oznaniti tvojega rojstva. O, moj Odrešenik, želim si, da bi bil buden kakor oni, da bi imel od tega kakšno korist. Gospod, prebudi mojo spečo dušo in jo napolni s krščansko čuječnostjo z močjo svoje Božje besede. Amen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


crèche de noel

Preberite še:
Preberite zabavna korona pravila za postavljanje letošnjih jaslic


PRAY

Preberite še:
Bog nam daje svobodo, a hkrati hoče, da upoštevamo zapovedi. Ni to protislovno?


FEAR

Preberite še:
Kako se rešiti strahov in doseči mir

Tags:
adventmolitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.