Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 25. maja |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

8 načinov za pomoč otrokom, če jih vrstniki zbadajo zaradi njihove vere

SAD CHILD

Giideon | Shutterstock

Cerith Gardiner - objavljeno 09/12/20

Biti katoličan za otroke ni vedno preprosto

Odraščanje je danes lahko precej zapletena stvar. Z vsemi težavami, ki jih prinašajo družbena omrežja, in številnimi družbenimi vprašanji otrokom to predstavlja precejšnje breme. Otroci, ki odraščajo v vernih družinah, se v stiski lahko zanesejo na svojo vero. Toda žal jim ta lahko prinese tudi zbadanje vrstnikov, ki z njimi ne delijo istih prepričanj.

Medtem ko si starši seveda želimo, da bi naši otroci svoje otroštvo preživeli brez večjih težav, je pomembno, da jih opremimo za spopad z najrazličnejšimi težavami, ki so povezane z našo vero. Staršem, katerih otroci se soočajo s tovrstnimi stiskami, ponujamo nekaj nasvetov, kako naj se odzovejo na zbadanje ali ustrahovanje svojih vrstnikov.


BULLYING,SCHOOL

Preberite še:
Zafrkavanje in medvrstniško nasilje: kakšni so znaki in kako ukrepati

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.
Preberite še:
“Hvaležna sem, da se izmed 14 rok vedno najde kakšna, ki reši situacijo”


remote learning

Preberite še:
Šolanje od doma: v drugo gre lažje


FINGERS

Preberite še:
Molitev petih prstov, preprosta in učinkovita

Tags:
otrocivzgoja
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.