Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 14. julija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

“Zaradi svojih dejanj me že zdavnaj ne bi smelo biti več na tem svetu, a Bog me je rešil”

WEB3-PATRICIA-SANDOVAL.png

ZAJEM ZASLONA | FACEBOOK

Urška Kolenc - objavljeno 28/12/20

Nekoč dekle brez prihodnosti, danes pa svetovno znana zagovornica življenja in pričevalka Božje ljubezni

Američanka mehiških korenin Patricia Sandoval je odraščala v petčlanski družini. Njeni starši so se spoznali na božični zabavi. Mama, ki je imela hčerko iz prejšnje zveze, se je iz Mehike preselila v ZDA in skrbela za lep in urejen dom, oče pa je delal kot gradbenik.

Patricia je bila ubogljiva in imela dobre ocene. Od mame je prevzela skrb za nenehno lepoto in zaradi tega se je lahko tudi po več ur občudovala v ogledalu. Počutila se je tako posebno, da je bila prepričana, da jo mora videti ves svet. Želela je postati igralka ali manekenka. Njeno osupljivo življenjsko zgodbo, polno preizkušenj, padcev in nazadnje ozdravljenja lahko preberete v knjigi Preustvarjena, ki je izšla pri založbi Emanuel.
Preberite še:
Nekdanji diler razkriva neverjetno zgodbo svojega spreobrnjenja

PREUSTVARJENA
ZALOŽBA EMANUEL

Ločitev staršev in droge

Čeprav je v otroštvu redno gradila svoj odnos z Bogom, se je vse spremenilo, ko je mama spoznala novo sosedo, ki se je ukvarjala z new ageom. Pri njenih 12 letih so se njeni starši nenadoma ločili. “Mislila sem, da imam ljubečo in enotno družino, zdaj pa sem bila kruto brcnjena iz razbitega doma.” V njej je naraščala tesnoba in razvila je zasvojenost, imenovano trihotilomanija, pri kateri gre za nevzdržno potrebo po puljenju las.

Leto pozneje se je mama pobotala z očetom, naslednjih pet let so živeli srečno, dokler ni mama spet odšla in se vrnila, njene newagevske prakse pa so bile na vrhuncu. Ker je Patricia zagovarjala očeta in bila ob tem nesramna do mame, jo je ta spodila od doma. Zatočišče je našla pri prijateljici. Iz nekdaj odlične dijakinje je tako nazadovala, da v zadnjem letniku ni več obiskovala šole.

Prek prijateljice, ki je zahajala v slabo družbo, se je prvič srečala z drogami, njena vera pa je slonela na duhovnosti new age. “Ko je zadetost minila, sem se počutila izčrpano, osamljeno, depresivno in obupano glede svojega življenja.” Spoznala je Ozzieja, brezposelnega zasvojenca in očeta dveh otrok, s katerim je izgubila nedolžnost. Zveza ni trajala dolgo. Ko je dobila očetov klic, se je preselila k njemu in živela dvojno življenje.


MARIBEL CAMACHO

Preberite še:
Po štirih splavih in odsotnosti Boga je postala zagovornica življenja

https://www.facebook.com/1650660705191997/photos/pb.100044315625266.-2207520000../2476059029318823/?type=3

Nosečnost in splavi

Pri 18 letih je spoznala Saula in po petih mesecih zveze z njim zanosila. Ob njegovi podpori se je sprva odločila, da otroka obdrži, nato pa zaradi strah vzbujajočih predstav prijateljev podlegla njihovemu pritisku in se v četrtem mesecu nosečnosti odločila za splav, Saulu pa se je zlagala, da je imela spontani splav. “Po splavu so se vse uničujoče navade in negativni miselni vzorci, ki sem jih do tedaj privzela, začeli krepiti, ves mir in sreča, ki sem ju uživala, pa sta izginila.”

Slabih pet mesecev po splavu je ponovno zanosila in šla delat splav. Zgodba se je ponovila tudi v tretje, ko je Saula prisilila, da je šel z njo na kliniko. Zaradi novih laži in še večjega občutka krivde sta se še bolj oddaljila in se naposled razšla. Patricia je bila trdno odločena, da bo kruto dejstvo o treh splavih odnesla s seboj v grob.


urša cankar soares

Preberite še:
Od zagovornice splava do borke za pravice nerojenih

Delo na kliniki Planned Parenthood

Pri 20 letih je začela delati na kliniki organizacije Planned Parenthood. Ker so bili med njenimi splavi do nje prijazni, je čutila, da jim mora vrniti uslugo. Pred tem je bila goreča zagovornica splava in si mislila, da ženska lahko počne s svojim telesom, kar hoče. Tam je spoznala dvoličnost organizacije. Izurili so jo za laganje, varanje in ubijanje in morala se je soočiti z resničnostjo, da je na kliniki pristala z razlogom – da bi se soočila z lastnimi grehi.

“Mislila sem, da nisem storila nič narobe, toda zdaj sem jasno videla resnico, tako, kakršna je bila: da sem ubila lastne otroke.” Po dveh tednih je, še preden bi mogla biti prisotna pri splavu dvojčkov v šestem mesecu nosečnosti, pobegnila iz službe in se ni nikoli več vrnila.

Še globlji padec v brezno

Pred drugimi in pred seboj je hotela skriti bolečino preteklosti. Njene poti so se zopet križale z Ozziejevimi, ki jo je potegnil nazaj v svet drog. Menila je, da ga lahko spremeni, a se je zgodilo ravno obratno. “Potegnil me je v svojo temo in na koncu je on spremenil mene.” Ker ji jemanje kokaina ni več zadoščalo, je začela s kajenjem metamfetamina.

Po spletu okoliščin ji je mama prepustila svojo hišo, ki se je kmalu po tem spremenila v narkomansko zaklonišče. Da bi lahko odplačevala hipoteko, se je začasno zaposlila v administraciji, kjer se je z veliko vnemo lotila tudi oznanjevanja svojih newagevskih prepričanj in poskrbela, da je na sodelavce naredila vtis. Nastopili so tudi dnevi, ko ni bila sposobna delati, zato so jo začeli metati iz številnih služb.

Po dveh letih in pol se je mama vrnila. Ker je vedela, kaj bo sledilo, če se bosta srečali, sta s fantom pobegnila in se znašla na cesti. Začelo se je življenje brezdomske narkomanke. Vpeta je bila v grozljive incidente in se ob neki priložnosti za las izognila prestajanju zaporne kazni. Po treh letih drogiranja se je zasvojenost začenjala poznati tudi na njenem telesu. Živela je v stalnem strahu, kje bo spala in kje bo dobila dovolj droge, postala je paranoična, pohlepna in posesivna, nikomur več ni zaupala.


THE ILLUSTRATED MONK

Preberite še:
25 let zlorabe drog, spolnih ekscesov in ločitvenih postopkov. Potem pa v samostan!

Pomoč neznanke

Ko je po hudem prepiru s fantom sedela na robniku in jokala, je nenadoma in brez kančka dvoma po dolgih letih nevere začutila Božjo navzočnost. Bila je na dnu in Bog je bil edino, kar je imela. Na pot ji je poslal natakarico iz bližnje restavracije, ki se je odzvala na njeno stisko. “V najinem srečanju je bil Bog. Name ni gledala kot na nevredno človeško bitje z ulice, ampak sem lahko v njenih očeh in srcu zaznala, da vidi v meni dostojanstvo in vrednost.” Odpeljala jo je domov k očetu, ki je psihično in fizično bolno hčerko vzel k sebi.

Tudi mama se je v tem času spreobrnila v kristjanko, molila za hčerkino ozdravljenje in ji bila pripravljena priskočiti na pomoč. “Iz starih delov mene so začeli rasti majhni poganjki in nekateri so se celo razcveteli.”


KLEMEN PLEJIČ

Preberite še:
Po sedmih letih je izstopil iz sveta drog: “Zdaj vem, da je takrat Bog posegel v moje življenje”

Trnova pot ozdravljenja

Mama se je na vse pretege trudila, da bi ji zopet približala vero, a Patriciino srce na to še ni bilo popolnoma pripravljeno. “Jezusa sem želela častiti potiho, da ne bi koga vznemirila ali izpadla kot bedak.” Po dolgih letih se je spovedala in ponovno prejela obhajilo.

Ko jo je mama v nekem trenutku znova vabila na enega od duhovnih seminarjev, se je uprla in se v trenutku šibkosti spet vrnila v svet mamil, kjer je vztrajala tri mesece, nato pa se vrnila domov in doživljala hude duhovne boje, pred katerimi se je branila z vsakodnevnim branjem Svetega pisma in ponovno spovedjo. Ob tem je bila še vedno ujeta v mrežo materializma in ugajanja ljudem.

Sledile so ponovne težave v odnosu z mamo, selitev k očetu in težave z njegovo novo ženo, več zvez s fanti, kar jo je zopet nekoliko oddaljilo od Cerkve, a po novih znamenjih tudi pripeljalo nazaj. Naposled je zbrala pogum in se udeležila duhovnih vaj Rahelinega vinograda.

Spoznanje in spreobrnjenje

“Zagrešeni splavi so se iz nedopustne plesni na moji duši preobrazili človeško napako, ki jo je Jezus vzel na križ in jo zdaj uporabil, da bi me zasul z ljubeznijo.” Svojim splavljenim otrokom je dala obljubo, da bo branila življenje in postala glas tistih, ki nimajo glasu. Po sedmih letih je očetu svojih otrok povedala za vsa zagrešena dejanja.

Rahelin vinograd jo je ozdravil, obnovil in okrepil katoliško vero. Pri 27 letih je prejela zakrament sv. birme in se v tem času podala v novo neuspelo zvezo. “Bog mi je dal najboljšo in najcenejšo terapijo, kar sem jih lahko dobila: evharistijo in spoved. Zaradi svojih dejanj me že zdavnaj ne bi smelo biti več na tem svetu, a me je Bog v svojem usmiljenju namenoma rešil. Čeprav je zame naredil že toliko stvari, sem še naprej hodila po poti sebičnosti in dajala prednost svoji volji pred njegovo.”


ABBY AND DOUG JOHNSON

Preberite še:
Abby Johnson: “Ljubezen me je vodila s klinike za splav”

https://www.facebook.com/1650660705191997/photos/pb.100044315625266.-2207520000../2621036434821081/?type=3

Začetek številnih pričevanj

Po udeležbi na duhovnih vajah je bila Patricia povabljena k vodenju španskega Rahelinega vinograda in pričevanju pred tamkajšnjimi verniki. Po oklevanju je privolila v prvo pričevanje, ki so mu sledila številna naslednja, njena zgodba pa se je razširila tudi po spletu.

Zaradi končane zveze s takratnim fantom in družinskih težav je poskušala zapolniti vrzel v srcu s pitjem in prenajedanjem, kar je še poslabšalo njeno nezdravo samopodobo. Pri 31 letih je bila globoko osamljena in brez službe. “Moja fasada se je krušila. Ni bilo več temeljev, ki bi podpirali plehek zid, ki sem ga tekom let zgradila, da bi si dvignila samozavest. Zid je bil tako debel, da se celo Bog ni mogel prebiti skozenj, da bi se dotaknil moje najgloblje rane: občutka ničvrednosti.”

Ob pomoči prijateljev in sorodnikov se je počasi sestavljala, zamenjala več služb, v katerih ni mogla živeti svojih prepričanj, na pričevanjih pa so jo opogumljali številni poslušalci. Kljub temu jo je hudič še vedno preizkušal na številne različne načine.

Rešila je mnogo življenj

Po prvem pričevanju na televiziji se je pri 33 letih iz obotavljajoče javne govornice razcvetela v strastno pričevalko svoje zgodbe, v katero je vključila tudi najbolj mračne podrobnosti. Njena pričevanja so bila zelo gledana in požela ogromno pozornosti.

V tem času je poromala na Poljsko, kjer je ob poljski Črni Mariji, zavetnici žensk, ki so splavile, in vseh, ki trpijo za čustvenimi ranami in brazgotinami iz otroštva, dobila neizmerno življenjsko tolažbo. “Globoka žalost, ki je bila dolga leta zakopana pod drogami, razmerji z moškimi in željo po tem, da bi bila opažena, čedna in ljubljena, je v velikih potokih drla iz mene. Čeprav me je presenetila bolečina, ki se je sprostila v meni, sem spoznala pomen sleherne solze. Vsaka kaplja, ki je kanila na kamnita tla, je predstavljala strt del moje razbite družine.”

“Zdelo se je, da se vsi – stari in mladi lahko poistovetijo s kakšnim delom moje zgodbe. Celo na podlagi najmanjših in najpreprostejših stvari, ki sem jih omenila, so ljudje prejemali ozdravljenja, uvide in izredne duhovne preobrazbe.” Zaradi njenih pričevanj je bilo rešenih mnogo življenj. “Take novice so bile najlepše cvetje, ki mi ga je Jezus dal.”

Počasi je znova začela graditi odnos s svojo primarno družino in naposled spoznala moža v modri obleki, ki ga je prej velikokrat videla v svojih sanjah. Z Rubnom in hčerko Mario Victorio trenutno živijo v mestu Birmingham v Alabami v ZDA.

https://www.facebook.com/1650660705191997/photos/pb.100044315625266.-2207520000../2691867111071346/?type=3


FAMILY PRESEČNIK

Preberite še:
“Ko sva izvedela za nosečnost, sva imela občutek, kot da je Bog najine načrte malo povozil”


family

Preberite še:
Spoznajte 10 družin, ki imajo skupaj kar 108 otrok!


TEEN CONFLICT

Preberite še:
Družinska komunikacija: zakaj je odtenek glasu enako pomemben kot vaše besede

Tags:
preizkušnjespreobrnjenje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.