Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 1. marca |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Nič ga niso prosili, le padli so predenj in ga počastili

NATIVITY

Myriam Zilles | Pixabay

Simon Potnik - objavljeno 06/01/21

Bodi iskra stvarjenja danes

Kolikokrat sem v otroštvu slišal: “Kar Bog naredi, vse prav naredi.” In sem se učil v zaupljivosti, tudi če nisem razumel ali mogel vselej sprejeti. Še posebej pa me je vznemirjal Božji občutek za čas. In še vedno me. Opažam, da me zanaša v naglico, pa drugič zopet iz previdnosti in strahu in predsodkov v zavlačevanje. Njegov prevod v čas pa je ravno pravi čas. Tako se slika sestavlja tudi danes. Ravno danes!


WISE KINGS

Preberite še:
Kdo so bili v resnici Sveti trije kralji?

Vsak po svoje so se podali na pot, modri, se morda že na poti srečali ali pa šele tik pred ciljem. Istim ciljem. Iskali so Smisel, Resnico, Življenje, Boga. Našli pa Dete, položeno v jasli. Ravno pravi čas. In če so ujeli še pravi čas, pravi trenutek, gotovo podoba ali odgovor na prvi pogled ni bil pravi. Na poljanah, med pastirji … višji smisel, odgovor na življenjska vprašanja, večna modrost?

Pa se je pokazalo, da se je še enkrat razodel načrt Božje milosti. Postali so del sporočila, ki se je začelo že davno prej, ob prvi iskri: Bodi svetloba! Ob pravem času so na pravem mestu uzrli to iskro, ki je postajala požar časa, da ga použije. V Njem se steka vsa preteklost in vsa prihodnost.


three kings

Preberite še:
Sveti trije kralji – čeprav niso bili trije in niso bili niti sveti niti kralji?

Mnogo motivov jih je pripeljalo do Deteta, Novorojenega, Stvarnika, Avtorja časa. Kaj vse bi ga radi povprašali, prosili. Pa so le padli predenj in ga počastili.

Današnji svet, današnji čas, ki se ti mudi in nimaš časa, imaš pa mnogo vprašanj in predlogov in prošenj! Preprosto padi predenj in ga počasti! Razglašaj ga in bodi iskra stvarjenja danes!

Ko ga srečaš, se nikoli več ne vračaj po isti poti!

Prispevek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat, januar 2020.


FRANK SIMMONDS

Preberite še:
“Moj mož je bil odvisnik, živel je na ulici. Potem je našel mir, veselje in družino”


NIGHT, TERROR, CHILD

Preberite še:
Strah – zaveznik, ki se ga ni treba sramovati
Preberite še:
Drevesa in njihov pomen v Svetem pismu

Tags:
sveti trije kralji
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.