Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. julija |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

Kako najti moškega, ki vam ga je Bog namenil?

COUPLE,RELATIONSHIP

Shutterstock

Cecilia Zinicola - objavljeno 15/01/21

Ali je oseba, v katero ste zaljubljeni, prava oseba, s katero želite preživeti preostanek življenja?

Ljubezen je čudovita stvar. Bog si je tudi za vas zamislil nekoga, s katerim lahko rastete, nekoga, ki vam bo pomagal in vas spodbujal pri razvoju svojih talentov.

Prepoznati to osebo pomeni tudi, da se v času skupne hoje spoznata, skrbita druga za drugega in drug drugemu razkrivata svoje želje, strahove ipd. To je čas za vzpostavitev vezi, ki vama bo omogočila vedeti, ali je mogoče deliti svoje življenje in zgraditi skupni projekt v skladu z namenom, ki si ga je Bog zamislil za vaju.


COUPLE

Preberite še:
5 navad, ki pomenijo rumeno luč v času skupne hoje

Da vas pozna takšno, kot v resnici ste

Nekdo, ki vas bo želel do potankosti spoznati, išče vaše srce. Ne želi vas ljubiti zaradi tega, kar imate ali kar počnete, ampak zaradi tega, kar ste. Sčasoma ostane identiteta osebe edina stvar, ki je kolikor toliko nespremenljiva.

Ko vas moški gleda takšno, kot ste, vam lahko pomaga, da bolje spoznate sebe in se razvijete tako, da iz sebe potegnete najboljše.

Moški, ki vas vidi na ta način, ne želi le delčka vas, ampak vas vzljubi v celoti, s svojimi prednostmi in slabostmi, ter si želi živeti življenje z vami.

Ki vas potrjuje v vaših dejanjih

Ni dovolj le imeti dobre namene. Bistveno je, da konkretizirate ljubezen z dejanji, ki vas ponovno potrdijo in vam pokažejo dejansko vrednost. Spodbudni znaki za to, da je pravi, so, ko se vam zahvali za drobne pozornosti, ko opazite geste, ki kažejo na njegovo radodarnost ali ko je iskreno vesel vaših dosežkov.

Če moški tako ravna in v njegovih majhnih podrobnostih prevladujeta spoštovanje in nežnost, se lahko veselite, ker geste kažejo, da ima določene lastnosti, s katerimi bo za vas skrbel in vas zaščitil, tako kot si zaslužite.


KŁÓTNIA W ZWIĄZKU

Preberite še:
Sem nadomestek za bivšega partnerja?

Da si predvsem želi vaše sreče

Lastna sreča ni popolnoma odvisna od drugih, toda dejstvo, da si želi vaše sreče, pomeni, da vas resnično postavlja na prednostno mesto v svojem življenju. Ljubezen ni sebična. Želi dobro drugemu, tudi če to pomeni, da se sam premika počasi, obupa in se žrtvuje.

Moški, ki si želi vaše sreče, bo pripravljen predvsem biti vaš prijatelj. Prijateljstvo išče dobro drugega, omogoča, da uživamo v skupnem času, opravljamo dejavnosti, ki nas bogatijo, in spodbuja dialog.

Vzpostavite dobre spomine in okrepite zaupanje ter medsebojno razumevanje, ki sta bistvenega pomena za zdrav ljubezenski odnos.

Ki vas fizično privlači

Pomembna je tudi fizična dimenzija ljubezni. Ni dovolj vzajemni interes, močna predanost ali skupne vrednote. To ne pomeni, da je vsak privlačen moški, ki ga vidite, pravi. Nihče ni popoln v vseh ozirih.

Če izbiramo le po videzu, to za nas predstavlja omejitev, saj je ljubezen osredotočena na vrednost človeka: radi ga imamo takega, kakršen je. Ne ideja, ki si jo o njem naredimo sami, ampak resnično bitje, ki stoji pred nami.

A čeprav to ni edina sestavina ljubezni, je občutek privlačnosti temeljni element, ki govori več kot le o globoki naklonjenosti.


WOMAN,ONLINE,DATING

Preberite še:
Kako si na portalu za zmenkarije ustvariti dober profil

Ki z vami deli podobne vrednote

Vrednote so temeljna prepričanja, ki vplivajo na življenjske odločitve. Eno izmed takih vprašanj je na primer izobraževanje otrok. Vsak od nas se nenehno odloča na podlagi tega, kar se nam zdi prav.

Ko sprejmemo nekaj, kar se ne ujema z našimi temeljnimi vrednotami, se počutimo nelagodno in na neki način smo nepošteni do sebe. Pomembno je, da te temeljne vrednote delimo kot osnovo za izgradnjo odnosa v prihodnosti.

Da je odprt za Boga

Bog nam daje priložnost, da ljubimo, toda odločitev za nekoga je zelo veliko dejanje osebne ljubezni, ki zahteva odgovoren razmislek o praktičnih vidikih življenja. Le na tak način bomo vedeli, ali je z njim mogoče deliti življenje.

Oseba, ki Bogu daje prostor v svojem življenju, postane pot do dobrote in odpuščanja, vir ljubezni, ki lahko zvezo razvije in vodi, saj živi z vero. To ni le fantazija, ampak tisto, kar vam omogoča, da živita izjemno. To je Božja ljubeča zasnova, ki nas lahko pripelje do srečnega in svetega odnosa.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedel in priredil Tomaž Kavčič.
Preberite še:
“Nenavadna filozofija se mi zdi, da je tisto, kar ni primerno za med ljudi, dovolj dobro za mojega moža”


SIBLINGS

Preberite še:
Kako prekiniti začarani krog prepirov med vašimi otroki


Child; Mother; Scream; Obedience

Preberite še:
Muhast otrok? Kaj lahko storite?

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.