Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 26. maja |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Kako naj dosežem, da me bo spet gledala tako, kot nekoč

COUPLE, LOVE, SMILE

StockLite | Shutterstock

Edifa - objavljeno 24/01/21

Ljubezen se pri številnih parih vidi v njihovih očeh in pogledu, ki si ga izmenjata

Kakšen je pogled tistih, ki se imajo radi? Pogosto je iskra v očeh na začetku zveze zelo močna, nato pa z leti usiha ali celo usahne. Kaj storiti, da bi ohranjali sijaj v očeh?

Obraz je del telesa, ki človeka najbolj razkrije. Ne razkriva sicer vsega, toda vsi poznamo rek, da so oči ogledalo duše. Zato je toliko bolj žalostno, če v očeh svojega partnerja vidimo brezbrižnost. Takrat se začnemo spraševati, ali nas ima partner sploh še vedno rad.

Kaj lahko torej storimo, da bi v očeh zakonca ponovno vzbudili več želje in občudovanja?
Preberite še:
Po hudi nesreči v otroštvu: Treba je spremeniti perspektivo, pogled na problem

Ustvarite prave pogoje

Najprej morate ugotoviti, zakaj je vaš zakonec izgubil to navado, da vas gleda. Če je odgovor upad ali odsotnost ljubezni, potem bi rešitev lahko bila, da poustvarite razmere, v katerih se ljubezen lahko znova rodi. To ne pomeni, da zakonca zasujete s pozornostmi. Ne beračite za ljubezen, saj lahko to bolj kot občudovanje, vzbudi občutek usmiljenja.

Zapomnite si, da ljubezen cveti le v svobodi. Ključ je v tem, da si povrnete samozavest, privlačnost. Predvsem za to, da se boste vi počutili dobro in ne zgolj za to, da bi si  povrnili izgubljeno naklonjenost.

Razlogi za odtujenost so sicer lahko tudi drugi. Lahko ima vaš zakonec preveč skrbi v službi, lahko je preobremenjen z družinskimi opravili, … Lahko postanemo ujetniki rutine, ki škoduje našemu razmerju.


MARIJA ČERČEK

Preberite še:
“Ženske imamo moč žalost odpraviti že s pogledom, nasmehom ali dotikom”

Neverjetna moč pogleda

Pogosto pa se zgodi tudi, da je tisti, ki dvomi v ljubezen drugega, nagnjen k temu, da ves čas išče tisti poseben pogled, ki ga želi. Dejstvo pa je, da vidimo manj takrat, ko gledamo preveč.

Izogibati se moramo pritoževanju. Na lep način lahko povemo, kako zelo si želimo obuditi tisti plamen v očeh, ki smo ga tako pogosto videvali včasih.

Moč pogleda je osupljiva. Evangelij to čudovito pokaže, ko opisuje, kako je Kristusov ljubeči pogled padel na bogatega mladeniča ali na Petra v trenutku, ko ga ta je zanikal.

Avtor prispevka je Denis Sonet.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Barbara Oprčkal.


KOMINEK

Preberite še:
Zakonsko ognjišče – kako v zvezi ohraniti iskrico?


MARRIAGE

Preberite še:
25 let poročena, 3 leta ločena, nato jo je znova zaprosil za roko


POPE AUDIENCE

Preberite še:
7 nasvetov papeža Frančiška za ljubezen med zakoncema

Tags:
odnosi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.