Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 30. maja |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

10 misli, ki jih mora prebrati vsaka mama

MATKA I CÓRKA

fizkes | Shutterstock

Barbara Oprčkal - objavljeno 25/01/21

Ko je teža materinstva (pre)velika

Utrujenost na eni strani in teža odgovornosti na drugi. Mame pa tudi njihovo fizično in psihično zdravje so pogosto na preizkušnji.

“Hitim, hitim, a mi ne uspe narediti vsega.” Kolikokrat ste že izrekle ta stavek? Ali pa tega: “Res sem slaba mama, ker ne uspem narediti tega.” Dvomi o tem, ali smo dobre mame ali ne, so zelo pogosti. Nemalokrat pa k temu pripomore tudi okolica z nepotrebnimi opazkami in komentarji.
Preberite še:
Preprosta in iskrena molitev za izčrpane mame

Odkriti nebesa v sebi

Toda takrat, ko smo morda že čisto na robu in je teža materinstva velika, prevelika, je najbolj pomembno, da se ustavimo. Zavedati se moramo, da so nebesa v nas, a pogosto pozabimo na to. Kot pravi avtorica knjige Materinska izgorelost in duhovna izčrpanost Eline Landon moramo ta nebesa v sebi ponovno odkriti. Odkriti moramo Jezusa, ki je skrit globoko v nas. On nas lahko dvigne, ponovno postavi na noge, nas ljubi take, kot smo, in nam vrne veselje do življenja.

Med prebiranjem omenjene knjige, ki je namenjena mamam, da bi se naučile dan za dnem spočiti se v Bogu, smo naleteli na kar nekaj lepih in vzpodbudnih misli, ki bi jih morala prebrati prav vsaka mama. Da se bo bolj zavedala svojih sposobnosti in svoje vrednosti.

Preberite jih v spodnji fotogaleriji.


WYPALENIE MACIERZYŃSKIE

Preberite še:
Za vse mame – ko mislite, da vam je spodletelo
Preberite še:
Mama, ki ruši tabuje: prvega otroka je rodila pri 19 letih, zadnjega pri 41


HELENA ROZMAN

Preberite še:
Rekli so ji, da zaradi raka ne bo več mogla imeti otrok. Zdaj jih ima pet

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.