Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 22. junija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Molitev k sv. Jožefu za vztrajnost

SAINT JOSEPH

Daniele Crespi | Public Domain

Philip Kosloski - objavljeno 15/03/21

Sv. Jožef je zgled potrpežljivosti in vztrajnosti, saj je tiho in marljivo delal vsa leta, ki jih je Jezus preživel stran od oči javnosti

Ali imate težave s potrpežljivostjo ali vztrajnostjo? Za navdih se lahko obrnete k sv. Jožefu.

Sv. Jožef v življenju ni iskal posebnih časti in nikoli ni poskušal pritegniti pozornosti nase. Sv. Jožef je preprosto tiho in marljivo delal vsa leta, ki jih je Jezus preživel stran od oči javnosti, in je vse do svoje smrti vztrajal v kreposti.

Za razliko od svojega sina Jezusa ali zaročenke Marije si je moral sv. Jožef dosti bolj prizadevati za krepostno življenje. Iz tega in številnih drugih razlogov si sv. Jožefa lahko vzamemo za zgled vztrajnosti.

S spodnjo kratko molitvijo k sv. Jožefu v ta namen bomo svetnika prosili, naj posreduje za nas in nas varuje na poti proti svetosti.

Ljubi sv. Jožef, rednik našega nebeškega Odrešenika in ženin naše presvete Matere Marije, živel si z njima in trdo delal zanju vsa leta, ko ste živeli zunaj oči javnosti, ter umrl v njunem naročju.

Z ljubeznijo, ki jo premoreš zanju, in z ljubeznijo, ki jo onadva čutita do tebe, prosi za nas in nas varuj. Izprosi nam, o priprošnjik za srečno smrt, milost, da bomo živeli in umrli v Božji ljubezni, in daj, da bomo večnost preživeli z Jezusom, Marijo in s teboj, preljubi sv. Jožef.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie.Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.