Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Se vaš otrok težko navaja na spremembe? Morda vam bo v pomoč ta knjižna zbirka

DZIECI CZYTAJĄ KSIAŻKI

wavebreakmedia | Shutterstock

Aleteia Slovenija - objavljeno 17/03/21

Zgodbe o deklici Kaji, s katerimi lahko otrokom približate tako prijetne kot neprijetne izzive

Starši se skorajda vsak dan znajdejo pred kakšnim vzgojnim izzivom. Medtem ko se nekateri izkažejo za hitro rešljive, so drugi trši oreh. Ko jim zmanjka idej, kako bi še lahko ukrepali, se največkrat obrnejo po nasvet k prijateljem, ki imajo otroke podobne starosti, lahko pa nasvete iščejo v številnih vzgojnih knjigah.

Svetovna uspešnica

Strokovnjaki med drugim govorijo tudi o tem, naj otroka na nove ali zanj težke situacije že prej čim bolje pripravimo. Poleg pogovora in igre vlog so nam lahko v pomoč knjige za otroke, v katerih se knjižni lik sooča s podobnim izzivom kot otrok.

Pri založbi Družina je tako izšla svetovna uspešnica o deklici Kaji, ki navdušuje otroke med tretjim in desetim letom starosti. Knjige so razporejene v tri sklope: Kaja v družbi najmlajših za otroke od tretjega leta naprej, Kaja gre v šolo in Kaja odrašča pa sta namenjena otrokom od šestega leta dalje.

V seriji zgodb se navihana deklica Kaja med drugim uči uporabljati kahlico, odide v vrtec, obišče zdravnika in zobozdravnika, prvič prespi pri dedku in babici, sama speče palačinke in izve, da bo postala velika sestrica. Uči pa se tudi pisanja, računanja, poznavanja časa in obvladovanja jeze.

18 knjižnih naslovov z različnimi izzivi lahko tako pri odraščanju in navajanju na nove, neznane situacije pomaga tudi vašemu otroku.

Poznate kakšno Kajo?

Pri založbi Družina ob tej priložnosti iščejo deklice, ki jim je ime Kaja in še niso dopolnile 10 let. Če tudi vi poznate kakšno, njene podatke sporočite v zasebnem sporočilu na Facebook strani Knjige Druzina.si ali s klicem na telefonsko številko 01/360 28 50. Pet deklic bodo nagradili s knjigo soimenjakinje.

2-IN-BANNER_KAJA_1070x1070-px_23.2.20212.jpg

Več o knjigah najdete na tej povezavi. Knjige o Kaji lahko kupite v knjigarnah založbe Družina v Ljubljani, Novem Mestu, Ajdovščini in Murski Soboti ali jih naročite na telefonski številki 01/360-28-28 (od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro), na e-naslovu: narocila@druzina.si ali v spletni knjigarni www.druzina.si.

Tags:
knjigevzgoja
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.