Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. julija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Molitev za varnost vaše družine

FAMILY

ESB Professional | Shutterstock

Philip Kosloski - objavljeno 22/03/21

S to molitvijo boste prosili Boga in vse angele v nebesih, naj varujejo vašo družino pred vsem zlom

Povsem naravna želja vsakega starša je, da bi bila njegova družina varna in zaščitena. To pobožno željo sta gojila tudi sv. Jožef in Marija. V Jezusovem otroštvu sta naredila vse, kar je bilo v njuni moči, da bi svojega sina obvarovala pred zlom, čeprav je v resnici on dosti bolj varoval njiju kakor onadva njega!

Spodnji molitvi, ki zaobjema vse strahove skrbnega starša, je bil naklonjen tudi papež Leon XIII.

Bog dobrote in usmiljenja, prosimo te, da s svojo vsemogočnostjo varuješ naš dom, našo družino in vse naše imetje. Blagoslovi nas, kot si blagoslavljal Sveto nazareško družino.

O Jezus, naš presveti Zveličar, po ljubezni, zaradi katere si postal človek, da bi nas odrešil, po usmiljenju, zaradi katerega si za nas umrl na križu, prosimo te, blagoslovi naš dom, našo družino, naše gospodinjstvo. Obvaruj nas vsega zla, vsega sovraštva, vseh zlih namenov naših sovražnikov, kuge, lakote in vojne. Naj nihče od nas ne umre brez prejema tvojih presvetih zakramentov. O Jezus, blagoslovi nas.

O Marija, milostljiva in usmiljena Mati, blagoslovi nas, obvaruj nas pred hudim duhom; za roko nas vodi skozi to solzno dolino; spravi nas s svojim nebeškim Sinom; njemu nas priporoči, da bomo vredni njegovih obljub.

Sv. Jožef, dobri oče našega Zveličarja, varuh Njegove presvete Matere, glava Svete družine, prosi za nas, vedno blagoslavljaj in varuj naš dom. Sv. Mihael, brani nas pred vsemi zlemi silami pekla.

Sv. Gabrijel, pomagaj nam, da bomo zmogli razumeti presveto Božjo voljo. Sv. Rafael, obvaruj nas vsake bolezni in vseh nevarnosti v življenju. Presveti angeli varuhi, dan in noč nam stojte ob strani na naši poti proti zveličanju. Presveti nebeški zavetniki, prosite za nas pred Božjim prestolom.

Blagoslovi to hišo, Bog naš Oče, ohrani naše telo, očisti našo dušo, usmerjaj naše srce in nas vodi v večno življenje. Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu. Amen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie.Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
družinamolitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.