Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 19. junija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

4 koraki, da se naučite, kako vsak dan slišati Božji glas

WOMAN,PRAYING,NATURE

Shutterstock

Aleteia Brazilija - objavljeno 23/03/21

Oče Kentenich se je uspel naučiti, kako izboljšati svojo sposobnost, da vidi Boga v prav vseh situacijah. Njegova metoda je povzeta v teh 4 korakih

Zgodaj zjutraj odprete spletno stran z novicami in najdete različne naslove o svojem mestu, državi in ​​svetu. Potem greste v službo in se soočate z vsakodnevnimi novimi izzivi, ki jih je treba rešiti. Ko se vrnete domov, v kakšnem stanju se nahaja vaša družina?

Morda iščete nov dom, morda razmišljate o drugem otroku ali pa se soočate s kakšno boleznijo. Ko se pozneje ustavite, da bi razmislili o svojem življenju, premišljujete o svojem notranjem in zunanjem svetu, kaj trenutno ste in kaj bi radi postali.

Kaj imajo skupnega vsi ti trenutki?

V vsaki od teh situacij Bog govori z nami: “Dobri Bog je tisti, ki nam govori. Kako pa govori z nami? Skozi vse situacije v našem življenju, skozi vse dogodke v zgodovini. Bodite pozorni: Bog govori z mano in z nikomer drugim,” poudarja oče José Kentenich.

Kljub temu pa je za nas velik izziv biti sposoben slišati in razumeti Božji glas v vsakdanjem življenju, da bi ga lahko uporabil v življenju. Za poenostavitev je oče Kentenich uporabil svojo lastno metodo. V svojem življenju je močno izboljšal svojo sposobnost videti Boga v prav vseh situacijah. Njegova metoda je povzeta v naslednjih štirih korakih. Pa poglejmo.

1opazovanje

Vseeno je, ali razmišljate na primer o lakoti v Afriki ali pa o tem, ali bi morali naši otroci zamenjati šolo ali ne; v obeh primerih velja isti recept: opazovati in poznati je treba resničnost.

Iskati informacije, poznati pozitivne in negativne točke vsake situacije, raziskovati, se pogovarjati s tistimi, ki o tej temi vedo več kot vi, iskati zanesljive vire. To vodi v globino, da se naučimo več, da se naučimo, kako biti odprti za nove ideje.

2primerjava

Drugi korak je analizirati situacijo tako, da jo primerjate z drugimi dejstvi in ​​trenutki, ki ste jih že doživeli, ali s tem, kar je verodostojna znanost že preverila in je povezano z vašim osebnim primerom; katera načela filozofije bi tukaj veljala?

Primerjajte svojo situacijo tudi z evangeljskimi besedami: Kaj je Jezus povedal o tem? Kakšna so biblijska dejstva, povezana s tem? Kaj ima to skupnega z desetimi zapovedmi? Najdite povezavo s cerkvenimi dokumenti in tradicijo: Kaj so papeži mislili o tem, kakšne so cerkvene smernice v zvezi s tem?

3povzemanje

Z vsemi opravljenimi analizami je pomembno, da v nekaj idejah povzamemo, kaj smo preučevali. Stavek lahko sestavite tako, da v povzetku situacije uporabite odgovore na zgornja vprašanja. To vam bo pomagalo na poti k bolj osredotočenemu pogledu na tisto, kar je bistvenega pomena.

4uporaba

Četrti korak je poiskati praktično lekcijo iz vsega, kar ste odkrili, tako da analiza ne bo obstala le v svetu idej. Lekcija mora veljati za vsakdanje življenje: Kako moram ravnati, da bo ta zaključek postal življenjsko uporaben in bo pomagal spremeniti to situacijo?

“Bog govori z mano, hoče me odtrgati od vseh zemeljskih stvari in moje srce v celoti usmeriti k sebi. Skozi vse to si prizadeva voditi mojo inteligenco in moje srce do srca njegovega Očeta.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila brazilska izdaja Aleteie. Prevod in priredba: Jezikovno Mesto.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.