Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 17. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Velikonočni čudež: Zdravniki so fantka odklopili z aparata, nato pa je “vstal od mrtvih”

DYLAN ASKIN,COMA,EASTER

CLIC Sargent via Facebook | Fair Use

Beata Zajączkowska - objavljeno 13/04/21

"Nisem pretirano verna, toda kako to, čemur smo bili priča, razložiti drugače kot velikonočni čudež?" pravi mama dečka

Leta 2016 mu niso pripisovali niti najmanjše možnosti in so ga želeli odklopiti z aparatov, ki so ga ohranjali pri življenju. Danes je Dylan zdrav, mama pa ga imenuje “velikonočni čudež”.

Ni imel možnosti za preživetje

Po mnenju zdravnikov Dylan Askin ni imel možnosti za preživetje. Njegov organizem je napadel zelo redek in agresiven rak. Diagnoza je bila histiocitoza Langerhansovih celic. Rakave ciste so razžirale pljuča. Razraščale so se z bliskovito hitrostjo in pri dečku povzročile popolno dihalno odpoved.

Malček niti najmanjšega vdiha ni mogel narediti sam. Nekaj mesecev je bil priklopljen na respirator. Njegovo telo se ni odzvalo na nobeno od izvedenih terapij. Po preiskavah v bolnišnici so ugotovili, da je kar 80 odstotkov njegovih pljuč napadel rak. Razvijati se je začela še bakterijska pljučnica, ki je povzročila nadaljnje zaplete v obliki zelo visoke telesne temperature.

Odklop z aparata

Zdravniki so ugotovili, da nadaljnje zdravljenje ne bo izboljšalo zdravja in se zato odločili, da dečku odstranijo življenjsko podporo, njegovo nadaljnje zdravljenje pa so označili za nesmiselno. Po kratkem uporu so na to pristali tudi starši. 39-letni Mike in 29-letna Kerry sta priznala, da ne moreta več gledati, kako njun sin trpi. Odločila pa sta se, da se od njega lepo poslovijo.

25. marca 2016 je v bolnišnico prišla vsa najožja družina in prijatelji. Dylan, priklopljen na aparat, obdan s prepletenimi cevkami, je bil krščen. Čustven obred je spremljal enakomeren zvok respiratorja. Takrat o tem ni še nihče razmišljal, toda bil je veliki petek.

Nedelja pravega vstajenja

Določen je bil datum, ko naj bi Dylana odklopili od naprav, ki so mu pomagale pri dihanju. Pri njegovi postelji so stali starši in ga držali za roke. Medicinska sestra mu je počasi začela odmerjati blažilna sredstva. Zdravnik je pogledal na monitor, ki prikazuje srčni utrip in raven saturacije. Na njegovem obrazu se je pojavil šok, ko je nenadoma začel brati popolnoma drugačne parametre.

Dylan se je začel prebujati, njegovo srce je delovalo normalno, saturacija se je vrnila na raven zdravega človeka … Postopek so ustavili. Vsi so bili v šoku. Mama je jokala. Njegovo nepričakovano izboljšanje zdravja se je izkazalo za presenetljivo, a trajno. Bila je velika noč.

V naslednjih dneh se je Dylanovo stanje tako izboljšalo, da je bil 16. maja odpuščen iz bolnišnice in se je lahko vrnil domov. V naslednjih mesecih je prestal kemoterapijo. Leta 2018 so britanski zdravniki ugotovili, da je popolnoma zdrav. Svet je zato šele tedaj izvedel za ta velikonočni čudež.

Tako to, kar se je zgodilo, opiše Dylanova mama:

“Nisem pretirano verna, toda kako to, čemur smo bili priča, razložiti drugače kot velikonočni čudež? Starejšemu izmed svojih sinov, Bryceu, sem rekla, da je Dylan storil to, kar je storil Jezus: po obdobju muk in smrti je vstal od mrtvih.”

Za družino Askin bo velika noč za vedno pomenila dvojno vstajenje.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie.Prevod in priredba: Jezikovno mesto

Tags:
velika noč
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.