Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 18. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Misijonarjevo zadnje pričevanje vere se je dotaknilo srca njegovega negovalca

web3-man-rosary-protective-mask.jpg

Anna Nass | Shutterstock

Magnús Sannleikur - objavljeno 26/04/21

Rožni venec pacienta s koronavirusno boleznijo prenaša močno sporočilo

Misijonar je izročil svoj rožni venec negovalcu v bolnišnici v mestu Fortaleza v Braziliji, preden so mu zdravniki vstavili intubacijo, in njegovo pričevanje se je dotaknilo tisočerih življenj, potem ko je mlad zdravstveni delavec svojo zgodbo podelil na družbenih omrežjih.

Francisco Brito je bil katoliški misijonar iz Brazilije in posvečen član skupnosti Shalom Alliance Community, pa tudi mož in oče štirih otrok. Ko je v letošnjem marcu zbolel za koronavirusno boleznijo, so ga morali prepeljati v bolnišnico in mu na koncu vstaviti cevko, da so mu olajšali dihanje.

Skupnost Shalom je zgodbo predstavila tudi na svoji spletni strani. Brito je navezal prijateljske stike s 25-letnim medicinskim bratom Rubenom Cavalcantejem, ki je v bolnišnici skrbel zanj.

Zadnje besede

Ko je napočil čas, da mu vstavijo intubacijo, je Brito še zadnjič izpričal svojo vero in jo navdušeno podelil z navzočimi. Cavalcante je v svoji objavi na družbenem omrežju Instagram zapisal:

Žal mu rožnega venca ne bom mogel vrniti na tem svetu, toda prepričan sem, da ga je v nebesih sprejela Božja Mati Marija.

Želim si le, da bi bila v teh trenutkih tolažbe deležna njegova družina, da bi še naprej zaupali v Boga. Tistega dne mi je dejal: “Vse pripomore njim, ki ljubijo Boga.

Žalujoči so ob pokojnem misijonarju molili 23. marca letos, istega dne je bil tudi pokopan. Poleg zgoraj navedenih besed je Cavalcante še zapisal:

Pred dnevi sem slišal stavek, ki mi je pomagal vse to osmisliti: “Če si zdravstveni delavec in redno hodiš na delo, se lahko zgodita dve stvari: ali se ti dotakneš srca kakšnega pacienta ali pa se kakšen pacient dotakne tvojega srca.”

Britova vera in zaupanje v Boga, ko je izrekel svoje zadnje besede, so se nedvomno dotaknile srca Rubena Cavalcanteja, prek njegovega pričevanja pa tudi src številnih drugih ljudi. Kakšen veličastnejši dar bi lahko podaril misijonar, če ne svoje vere in molitve?

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.