Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 27. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Tako sta se odzvala 72 let poročena zakonca, ko sta se po enem letu znova videla

shutterstock_548444854.jpg

Rawpixel.com | Shutterstock

Anna Gębalska-Berekets - objavljeno 30/04/21

"Njegove oči so sijale kot vedno, ko sva si blizu." 95-letna Virginia in njen mož sta po enem letu ponovno skupaj

Pandemija koronavirusa je otežila življenja ljudi po vsem svetu. Prisilna izolacija, obvezno ohranjanje razdalje in upoštevanje omejitev so predstavljali oviro v številnih zvezah. Več kot 90 let stara zakonca se zaradi pandemije covida 19 nista videla eno leto.

Ločitev za eno leto

Zaradi koronavirusa sta se bila prisiljena ločiti Virginia in Jack – zakonca, ki sta poročena že 72 let. Njuna hči Rosemary Byrne je za abcnews.go.com povedala, da se zaradi omejitev njeni starši niso videli eno leto.

94-letni Jack je bival v centru za ljudi, ki imajo težave s spominom. Virginia pa je v tem času ostala sama doma. Zakonca sta se močno pogrešala, po 12 mesecih ločitve pa sta se lahko srečala.

Njuna hči je veselje svojih staršev delila z uredniki časopisa Worlds News Tonight. V kratkem pismu je zapisala: “Ko je moja mama čakala na mojega očeta, je rekla: ‘Vsaka minuta brez njega se zdi kot ura. Živčna sem kot kakšna šolarka.'”

“V mojem življenju so se ponovno prižgale luči”

Virginia je s hrepenenjem pričakovala objem svojega ljubljenega moža, tako zelo ga je želela močno objeti.

“V mojem življenju so se ponovno prižgale luči, ker sem bila prvič po enem letu lahko tako blizu svojemu možu,” pravi srečna 95-letnica.

Zanjo je bil to čudovit trenutek. Želela si je, da se ne bi nikoli končal. “Komaj sem ga spustila,” razloži Virginia in doda: “Zazrla sem se mu v oči, ki so se bleščale tako kot vedno, ko sva si bila blizu.”

Končno sva skupaj

Zakonca sta skupaj in verjameta, da bodo podobna srečanja kmalu možna tudi pri drugih. “Upam, da bo zdaj marsikdo lahko delil podobne trenutke, kot je bil najin,” pripoveduje. Po enem letu prisilne ločitve sta zakonca lahko skupaj praznovala 72. obletnico poroke.

Uporabniki interneta so ponoreli od navdušenja

Informacija o paru, ki je bila objavljena na internetu, je sprožila plaz pozitivnih komentarjev.

“To je ljubezen. Zdaj sta spet skupaj! Objemi!”

“O moj Bog! Ta informacija je ogrela moje srce. Veselim se skupaj z njima. Njuno življenje se bo zdaj ponovno razcvetelo. Prebrodila sta obdobje ločitve in prepričana sem, da je to, da sta skupaj ponovno tisto, kar najbolj potrebujeta”

“Vsi si želimo take ljubezni!”

“To je neverjetno. Prava ljubezen nikoli ne umre!”

“Ljubezen nikoli ne umre. Naj vaju Bog blagoslovi!”

“Ljubezen je kljub vsemu lepa stvar!”

“Naj Bog blagoslovi ta zakonca. Ostanita na varnem!”

“Kako lepo ju je videti”

“To je prava ljubezen, to sta sorodni duši!”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevod in priredba: Jezikovno Mesto

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.