Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 26. maja |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

To so predlogi za letošnje šmarnično branje

83049.jpg

TATJANA SPLICHAL | DRUŽINA

Aleteia Slovenija - objavljeno 01/05/21

Katere šmarnice boste izbrali?

Šmarnična pobožnost bo zaradi ukrepov, ki so še vedno v veljavi, tudi letos v cerkvah potekala v okrnjeni obliki. Tudi če ne bomo mogli vsak dan prisostvovati pri šmarnicah v cerkvi, poskrbimo, da bomo vsaj nekaj minut dnevno namenili naši nebeški materi. Pri tem nam je lahko v pomoč naslednje šmarnično branje.

Slovenski katehetski urad

Pri Slovenskem katehetskem uradu so v sodelovanju s Celjsko Mohorjevo družbo posebej pripravili šmarnice za otroke in odrasle.

Otroci bodo ob knjigi Aca Jeranta Svetniki so bili čisto (ne)navadni ljudje spoznavali številne svetnike, ki so živeli v različnih obdobjih. Šmarnice so napisane kot dialog med otroki in majhnim angelom Serafinčkom. Otroci so ob tem povabljeni, da vsak dan stopajo po poti svetosti in postajajo Jezusovi prijatelji.

“Nihče ni tako dober, da ne bi mogel biti še boljši. Prav tako ni nihče tako velik prijatelj z Jezusom, da ne bi mogel biti še večji.”

Brane odlomke boste lahko vsak sproti v obliki podkasta Zgodbe za otroke poslušali na Radiu Ognjišče.

Šmarnice za odrasle nosijo naslov Camino, pot, ki se začne na koncu. Avtor vsakodnevnih premišljevanj je Marko Rijavec, ki nas v svetem Jakobovem letu vabi, da z njim v mislih prehodimo camimo. Ob zapisih se bodo v nas prebujala vprašanja o smislu življenja in nas spodbujala na poglobljeno pot za Gospodom.

Vsak dan ob 20. uri lahko na tej povezavi spremljate branje z litanijami in pogovor o prebranem iz župnije Bežigrad.

Iskreni.net: Čisto naše šmarnice

Čisto naše šmarnice so pripravili pri Iskreni.net. Ves maj boste lahko prebirali pričevanja iz slovenskih družin o tem, kakšno moč ima molitev. Poleg tega boste vsak dan spodbujeni, da nekoga ob bližnjih priporočite Mariji. Čisto na začetku pa vas čakajo navodila s predlogo za izdelavo Marijinega oltarčka.

Knjižico z družinskimi šmarnicami lahko prenesete na tej povezavi

Založba Salve: K Mariji na izlet

Pri založbi Salve so pripravili šmarnično branje z naslovom K Mariji na izlet. Avtorica knjižice je Mateja Roblek, v njej pa je za vsak dan predstavljena ena od Marijinih božjih poti. Branje je v prvi vrsti namenjeno mlajšim, a gotovo bodo marsikaj novega izvedeli tudi starejši. V prihajajočem mesecu si torej lahko zastavite družinski izziv in obiščete katero od predstavljenih romarskih poti.

“V družini je skupno preživet čas samo naložba v prihodnost, če je z božjo potjo nadgrajeno, pa je to še boljša popotnica za naš vsak dan – naj bosta nebeška mamica Marija in prijatelj Jezus vsak dan in na vsakem koraku z nami,” so zapisali.

Tags:
branje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.