Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

To so ljudje, ki 24 ur na dan pomagajo Kate in Williamu pri njunih zadolžitvah

PRINC WILLIAM AND KATE MIDDLETON

Shaun Jeffers | SHUTTERSTOCK

Tina Martinec Selan - objavljeno 02/05/21

Gospodinjstvo Kate in Williama: gre za cel tim osebnih asistentov

Danes princesa Charlotte praznuje svoj šesti rojstni dan. Družina Williama in Kate se nam včasih lahko zdi kot povsem običajna družina. Imajo tri živahne otroke, s katerimi se pogosto pojavljajo v javnosti, na posnetkih in fotografijah.

William in Kate sta v preteklem letu zaradi epidemije sestankovala prek spleta, tako kot mi. A ne smemo pozabiti, da ima ta družina vseeno ogromno pomočnikov, ki jim pomagajo in olajšujejo življenje. Poleg hišnih oskrbnikov, vratarjev, butlerjev in kuharjev ter čistilk je tukaj še tim osebnih asistentov, ki pomagajo v gospodinjstvu mlade družine.

View this post on Instagram

A post shared by The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

1Osebna tajnica

Kate ima osebno tajnico, ki je zadolžena za urnik vseh njenih uradnih dogodkov. Hannah Cockburn-Logie usklajuje njene obveznosti, odgovarja na njeno elektronsko pošto in se dogovarja s predstavniki medijev, kdaj in kako se bosta Kate in William udeležila kakšnega dogodka.

Poleg nje imata zaposlenih še nekaj drugih predstavnikov za stike z javnostjo, ki med drugim skrbijo tudi za njune družabne profile, npr. na Instagramu.

2Varuška

Ker je s tremi majhnimi otroki ogromno dela, imata Kate in William zaposleno varuško, ki je z njimi noč in dan. Spremlja jih na vseh poteh, pomagala je tudi pri šolanju na daljavo. Maria Teresa Turrion Borrallo je po rodu španskega rodu, šolala pa se je na prestižni angleški šoli, ki je znana po tem, da izobražuje kader za pomoč v prestižnih angleških gospodinjstvih. Med drugim se učijo tudi varne vožnje, varnostnih postopkov ter kako vzgajati bodočega kralja ali kraljico. Maria Teresa s Katinimi otroki govori špansko, da se učijo tujega jezika ter jim pusti tudi kakšno neumnost, da imajo občutek normalnega otroštva.

3Frizerka

Kate je znana po vedno brezhibni pričeski, za njene svetleče temne kodre pa skrbi Amanda Cook Tucker. V večini primerov Kate nosi spuščene lase, ki so stilirani v mehko padajoče valove. Kadar pa Kate nosi klobuk ali kakšen drug lasni dodatek, ji Amanda splete lase v umetelno figo ali kakšno drugo speto pričesko.

Amanda spremlja prav vsako Katino pojavljanje v javnosti in je ob njej tudi na vseh njenih kraljevih potovanjih. Prav tako je Kate uredila pričesko takoj po rojstvu njenih treh otrok, ko se je le nekaj ur po rojstvu brezhibna pokazala javnosti z novo štruco v naročju.

4Osebna stilistka

Vojvodinjo Kate ves svet občuduje zaradi njenega klasičnega sloga, v katerega je vključeno ravno prav modnih elementov. Ves čas ohranjati podobo kot iz škatlice ni mačji kašelj. Da ne bi naredila kakšnega stilskega kiksa (ne pozabimo, da ima vojvodinja zaradi svoje kraljeve pozicije zelo strog kodeks oblačenja), ji je pri tem ves čas na voljo osebna stilistka Natasha Archer. Ta skrbi za njeno garderobo, za to, da so vsi kosi v odličnem stanju in da jih ne ponavlja prepogosto (čeprav je Kate znana po tem, da en kos obleče tudi večkrat). Poskrbi tudi za popravke, ki jih je treba narediti, da ji stojijo kot uliti.

V vmesnem času, ko je bila Natasha na porodniškem dopustu, pa je Kate kot osebna stilistka pomagala dolgoletna prijateljica para Virginia Chadwyck-Healey. V tistem času sta s Kate preizkusili nekaj novih, svežih prijemov, ki so osvežili in pomladili njen slog.

5Vizažistka

Čeprav je dobro znano, da si je za svoj poročni dan Kate sama naredila make-up, pa smo lahko prepričani, da je bila to dobro premišljena poteza, za katero je imela kar nekaj ur vaje s svojo zasebno vizažistko Arabello Preston. Ta skrbi za njeno kožo in njeno ličenje, ki mora biti res odlično, da prenese soj žarometov in številne priložnosti, ko Kate fotografira množica fotografov. Njen zaščitni slog ličenja so zasenčene oči, definirane obrvi, rožnata lička ter nevpadljivo naličene ustnice.

Arabella Preston je tudi soustanoviteljica kozmetične znamke Votary, ki nudi naravna olja za nego kože na obrazu.

6Zaposleni v njuni kraljevi fundaciji

William in Kate sta skrbnika kraljeve fundacije, ki ima številne dobrodelne vidike. Sodeluje z vojnimi veterani, ima številne okoljevarstvene projekte ter ozavešča o pomenu duševnega zdravja. Med drugim so ustanovili organizacijo Shout, kjer je prek telefona komurkoli brezplačno na voljo pomoč v duševni stiski, in to 24-ur na dan.

Tags:
kraljeva družina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.