Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 25. maja |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

11 korakov, da bodo vaše hčerke močne ženske

LITTLE GIRL WITH MOTHER,

Alexander Egizarov | Shutterstock

Dolors Massot - objavljeno 08/05/21

Meg Meeker, mati, avtorica in pediatrinja s 30-letnimi izkušnjami, predlaga, kako vzgajati dekleta

Ali želite biti oče ali mati, ki dobro vzgaja svoje hčerke, tako da bodo odrastle v močne ženske? V svoji knjigi Vzgoja močne hčerke v toksični družbi (Raising a Strong Daughter in a Toxic Culture – 11 Steps to Keep Her Happy, Healthy, and Safe) je Meg Meeker zbrala enajst nasvetov, ki jih morate upoštevati.

11 korakov, s katerimi bodo vaše hčerke močne ženske, si lahko preberete v naslednji fotogaleriji:

Starši, ki opolnomočijo za življenje

Najboljši ukrep zaščite je omogočiti hčerkam, da se spopadejo z življenjskimi težavami. Opogumite jih za soočanje z resničnim svetom. Izboljšajte njihove sposobnosti in prednosti. Med očetom in materjo je treba najti pravo ravnovesje, da zaščitimo hčerke in jih hkrati spodbujamo.

Meg Meeker svari pred pretirano zaščito. Ker verjamemo, da izkazujemo ljubezen do hčera, jim pristrižemo krila. Starši si morajo prizadevati, da postanejo samostojne in neodvisne.

Meeker na primer predlaga, naj jih spodbujamo, da naloge kdaj opravljajo tudi brez pomoči in da se v različnih situacijah znajdejo same, kar jih bo prisililo k razvoju lastnih sposobnosti. Ne smemo jim prihraniti truda in trpljenja, temveč jih moramo naučiti, kako naj se s tem spopadejo.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Valerija Trček.

Tags:
vzgoja
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.