Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Marko Vozelj obuja spomine na Našo barko in srečanje s papežem: “Vzdušje je bilo fantastično”

marko vozelj

TOMAŽ RIHTAR

Lojze Grčman - Mojca Purger - objavljeno 18/05/21

Nekdanji član skupine Čuki Marko Vozelj se tudi po 25 letih z veseljem spomni na srečanje z Janezom Pavom II.

Svoje še kako žive spomine na srečanje s papežem Janezom Pavlom II., ki je bilo v Postojni prav na današnji dan, je v posebni Družinini oddaji delil tudi glasbenik Marko Vozelj.

Danes stopa po samostojni poti, tedaj pa je bil pevec skupine Čuki. Ti so v Postojni nastopili s pesmijo Naša barka, ki jo je Jože Potrebuješ napisal prav za to priložnost in ki priljubljenosti ni izgubila niti v letih po srečanju.

“Celotno srečanje se mi je zdelo veličastno. Predvsem ko smo prišli na oder in je pred nami zaplapolalo morje rumene in bele barve. Vsi, ki smo bili tam, smo namreč dobili posebne šale. Z njimi smo mahali, ko je prišel papež,” prizore iz 18. maja 1996 slika Marko Vozelj.  

Oglejte si knjigo Janez Pavel II., papežev portret

“Imeli smo privilegij, da smo bili na odru poleg glavnega dogajanja. Mislim, da nikdar več ne bom več nastopil pred toliko ljudmi. Vzdušje je bilo fantastično. To mi bo ostalo v spominu tudi tedaj, ko me bo začel spomin malo zapuščati. Za vedno in za večno,” je sklenil dolenjski glasbenik.

Tags:
papež
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.