Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 19. maja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Za olajšanje v stiski molite to deveturno devetdnevnico

MODLITWA W KOŚCIELE

Anna Nass | Shutterstock

Philip Kosloski - objavljeno 25/05/21

Deveturno devetdnevnico k praškemu Jezuščku ljudje pogosto molijo v hudi stiski in mnogi lahko pričajo o njeni učinkovitosti

Mnogi katoličani poznajo t. i. devetdnevnico, ki pomeni devet zaporednih dni molitve za določen namen.

To je sicer pogosto izredno učinkovito, toda včasih, ko se znajdemo v resnično hudi stiski in potrebujemo hitrejši Božji odziv na svoje prošnje, se lahko na Gospoda obrnemo v enem samem dnevu, s pomočjo te deveturne molitve.

Devetdnevnico lahko molimo devet zaporednih dni, večina ljudi pa to molitev izgovarja v devetih zaporednih urah.

Seveda ni nobenega zagotovila, da boste prejeli natančno tisto, za kar boste prosili, toda Bog vedno usliši naše molitve. Morda ne dobimo tistega, kar smo pričakovali, vedno pa smo deležni Njegovega odziva.

Ključnega pomena je, da to deveturno devetdnevnico molimo z vero in zaupanjem v Boga ter mu pustimo, naj sam presodi, kako se bo najbolje odzval na našo molitev.

Deveturna devetdnevnica

O Jezus, ki si rekel: “Prosite, in dalo se vam bo; iščite, in našli boste; trkajte, in odprlo se vam bo,” po priprošnji Marije, tvoje presvete Matere, trkam, iščem in prosim, da bi bila moja molitev uslišana.

(Izgovorite svojo prošnjo)

O Jezus, ki si rekel: “Kar koli boste Očeta prosili v mojem imenu, vam bo dal,” po priprošnji Marije, tvoje presvete Matere, ponižno in vztrajno v tvojem imenu prosim tvojega Očeta, da bi bila moja molitev uslišana.

(Izgovorite svojo prošnjo)

O Jezus, ki si rekel: “Nebo in zemlja bosta prešla, moje besede pa nikakor ne bodo prešle,” po priprošnji Marije, tvoje presvete Matere, trdno verjamem, da bo moja molitev uslišana.

(Izgovorite svojo prošnjo)

Zahvalna molitev

Presveto Dete Jezus, vem, da me ljubiš in me ne boš nikoli zapustil. Zahvaljujem se ti za tvojo nenehno navzočnost v svojem življenju.

Čudežno Dete, verujem v tvojo obljubo miru, blagoslova in svobode, če si tega resnično želimo. Vsako svojo potrebo in skrb polagam v tvoje roke.

Gospod Jezus, naj vedno zaupam v tvojo velikodušno milost in ljubezen. Rad bi te častil in te hvalil, zdaj in vekomaj. Amen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.