Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 15. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

10-letnica je svoje največje sanje izpolnila tik pred smrtjo

TERESITA

Photo courtesy of the Archdiocese of Madrid.

Ewa Rejman - objavljeno 12/06/21

"Ko je darovala svoje trpljenje, se mi je zazdelo, da želi Jezus z njeno pomočjo rešiti čim več duš," se spominja mati pokojne Teresite

Teresita Castillo de Diego je odraščala v španski družini, rojena pa je bila v Sibiriji. Pri treh letih je bila posvojena in – kot se spominjata starša – se je od samega začetka zanimala za vse, kar je bilo povezano z Bogom in cerkvijo. Vsak dan se je udeleževala svete maše v katoliški šoli.

Obisk izjemne pacientke

Pred tremi leti so zdravniki pri njej odkrili raka in od takrat je morala precej časa preživljati v bolnišnicah. Ko je oče Ángel Camino Lamela februarja 2021 na enem izmed oddelkov opravljal svojo službo, so mu drugi duhovniki predlagali, naj obišče neko deklico z rakom. Naslednji dan jo je čakala velika operacija.

“Na oddelek intenzivne nege smo prišli v vsej opremi, pozdravil sem zdravnike in sestre, ki so me nato odpeljale k Teresiti. Ob postelji je stala njena mati. Glava deklice je bila zavita v povoj, toda vseeno sem lahko na njenem obrazu videl čudovit, izjemen izraz,” se spominja duhovnik.

Teresita: Sanje o tem, da postane misijonarka

Teresita mu je povedala, da močno ljubi Jezusa in sanja o tem, da bi postala misijonarka. Močno ganjen zaradi njenih besed in zrelosti je ugotovil, da je dekle popolnoma pripravljeno na ta izziv prav v tistem trenutku svojega življenja.

Dejal je, da jo lahko med svojim obiskom razglasi za misijonarko, in obljubil, da bo prinesel dokument, ki to potrjuje, zraven pa misijonski križ. Prejela je tudi obhajilo in bolniško maziljenje. “To je bil trenutek molitve, izjemno preprost, toda izjemno nadnaraven. Nekaj medicinskih sester se nam je pridružilo, spontano so posneli nekaj fotografij, ki nam bodo ostale kot nepozaben spomin. Poslovili smo se, medtem ko sta Teresita in njena mama molili in se zahvaljevali,” pravi oče Camino.

https://www.facebook.com/marta.sackmann/posts/10226265414887285

Križ je vzela v operacijsko dvorano

Ko se je duhovnik popoldne vrnil s križem in potrdilom, je dekle prosilo, naj ga obesi na steno, da ga bo lahko gledala. “Jutri ga bom vzela v operacijsko dvorano. Zdaj sem misijonarka,” je rekla.

Teresita kljub prizadevanjem zdravnikov ni okrevala. Izkazalo se je,  da je bolezen že zelo napredovala in da je bilo njeno trpljenje težko olajšati. Teresitina mama se spominja, da je način, kako je sprejemala bolečino, presenetil vse okoli nje. “Ko je darovala svoje trpljenje, se mi je zazdelo, da želi Jezus z njeno pomočjo rešiti čim več duš,” razlaga in doda, da je deklica prav za to molila.

Teresita Castillo de Diego je umrla 7. marca 2021. Madridski nadškof Carlos Osoro je prišel, da bi družini izrazil podporo, vrnil pa se je globoko ganjen zaradi njihove vere. Oče Camino, ki je deklici omogočil, da je postala misijonarka, je predlagal, da ne bi le molili zanjo, temveč bi se ji v svojih molitvah tudi zaupali.

Vir: Catholic News Agency

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevod in priredba: Jezikovno Mesto

Tags:
bolezenmisijonar
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.