Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 24. junija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Starši v tragični nesreči izgubili tri otroke: “Če lahko Jezus odpusti meni, potem lahko odpustim tudi jaz”

family_Abdallah-e1624028352883.jpg

ZAJEM ZASLONA | YOUTUBE

Valerija Trček - objavljeno 19/06/21

"Ne želim si jeze, grenkobe ali maščevanja v duhu svojih otrok"

Prvega februarja 2020, v Avstraliji je bil takrat vroč poletni dan, se je v Oatlandu, v predmestju Sydneyja, zgodila tragedija. Sedem otrok se je odpravilo vzdolž ulice, da bi kupili sladoled. Štirje se niso nikoli vrnili domov. Umrli so v strašni prometni nesreči.

Nedolžen sprehod se spremeni v strašno nesrečo

Družina Abdallah živi v Avstraliji, vendar sta se Danniel in Leila prvič srečala v Libanonu. Privlačila ju je vera drug drugega. Poročila sta se, v zakonu pa se jima je rodilo šest otrok: Anthony, Angelina, Liana, Sienna, Alex in Michael.

Družina je praznovala rojstni dan, ko so starši dovolili otrokom, da so šli peš kupit sladoled. “Slišala sem, kako je moja sestra Dannyju rekla: ‘Si prepričan, da lahko grejo sami?'” se spominja Leila. “Potem pa je odgovoril in rekel: ‘Ja, kaj bi se pa lahko zgodilo, saj je samo pet minut. Šli bodo po sladoled in se vrnili.'”

Nekaj ​​minut pozneje je avtomobil zadel otroke. V nesreči so umrli trije Dannielovi in Leilini otroci, 13-letni Anthony, 12-letna Angelina in 9-letna Sienna, ter njuna nečakinja Veronique.

Leila se je odpravila proti avtu, da bi otroke pripeljala nazaj, takrat pa je pritekla njena sestra in rekla, da se je otrokom nekaj zgodilo.

“Moje misli so bile pozitivne, da bodo vsi samo vstali in bo spet tako, kot je bilo. Nisem razmišljala: ‘To je to, moji otroci so umrli pred mano.’ Nisem izgubila upanja,” pove Leila.

Danny doda: “So stvari, ki jih pri otrocih lahko nadzoruješ, toda vedel sem, da tega ne morem nadzorovati. To je bil le drobec na zemlji. Kar se je zgodilo, je bilo večje od mene in Leile. Zato sem se izročil Bogu. Rekel sem: ‘Gospod, to je večje od mene. To prepuščam tebi.'”

Tragedija je povezala ljudi

Oatlandska tragedija je združila skupnost. Kristjani, muslimani, Judje, ljudje vseh veroizpovedi so stopili skupaj in molili. “Mislim, da je to, kar so naredili ti otroci, da so podrli vse zidove in pokazali, da smo vsi ljudje. Človeštvo se je združilo z vsemi veroizpovedmi in pokazalo veliko ljubezni in spoštovanja.”

Skupnost je družini stala ob strani in je ni zapustila. “Iz srca sem hvaležna in cenim njihovo podporo.”

Kljub bolečini se osredotočata na otroke

Leila in Danny se osredotočata na Liano, Alexa in Michaela, saj jih je življenje postavilo v težek položaj.

“Čeprav smo žalostni, imam dve rešitvi: bodisi sedim doma in jokam, izgubim sebe in družino, ali pa se spet postavim na noge in se bolj osredotočim na svoje otroke. Odločila sva se, da se bova bolj osredotočila na najine otroke, ker želiva, da ohranijo svojo vero in nadaljujejo s svojim življenjem. Ne želiva, da bi kaj vplivalo nanje. Če jim je težko, jih želiva podpirati.”

S svojim odpuščanjem dajeta velik zgled vere

Pozneje so izvedeli več o tragični nesreči. 30-letnik je pod vplivom alkohola, kokaina in drugih mamil izgubil nadzor nad svojim avtomobilom. Z veliko hitrostjo je zapeljal čez pločnik in zadel otroke.

Kljub izjemnemu trpljenju in bolečini Danny in Leila ne sovražita voznika, ki je bil obsojen na 21 let zapora, ampak mu odpuščata.

“Še vedno odpuščamo. Zaradi voznika nisem bila razburjena, čutila sem, da si Bog želi moje otroke, takrat in na tak način. Iskreno, molim za voznika in za vse udeležene v tej nesreči. Ker nam tako govori naša vera, naj molimo in odpuščamo.”

Čeprav je bilo otrokom sprva težko in niso razumeli, kako lahko odpustita človeku, ki je ubil njihove sorojence, sedaj bolje sprejemajo, kar se jim je zgodilo. “Ker so videli mene in Dannyja, da se drživa te ideje in še vedno odpuščava, lahko zdaj vidiva najine otroke srečne in malo bolj sproščene. Zagotovo ne bodo več isti, izgubili so tri sorojence, ta križ je zelo težko nositi. Vendar je bolje to, kot da izgubijo vero in živijo v napetem gospodinjstvu.”

“Če ne odpustim in ne dam zgleda, potem tudi, če jim rečem, naj odpustijo, ne bodo odpustili. Zato vedno rečem, da moraš voditi z zgledom, zato moram to hišo voditi tako. In ne želim si jeze, grenkobe ali maščevanja v duhu svojih otrok,” dodaja Danniel.

Molitev jima daje moč, da nadaljujeta s svojim življenjem

Izguba otrok še vedno boli. “Veste, vsak dan jokam. Ne bom rekel, da ne, in ko neham moliti – molim z bolečino –, vseeno vstanem in nadaljujem s svojim življenjem in dnevom. /…/ Naša vera nama daje vedeti, kam so šli najini otroci. Če nimam vere, ne bi mogel preživeti tega, kar se nam je zgodilo, bilo bi zelo težko. Veva pa, da so naši otroci v nebesih.”

Danny in Leila sta otrokom vedno pokazala, kako zelo jih imata rada, zanju so bili na prvem mestu.

“Ne želiva, da naju ljudje poznajo kot ‘Dannyja, lastnika podjetja, in Leilo, ženo lastnika podjetja’. Želiva, da naju ljudje poznajo kot Dannyja in Leilo, starša Anthonyja, Angeline, Liane, Siene, Alexa in Michaela’. To je najin ponos, saj na koncu vse izgine, delo, denar. Ko boste na smrtni postelji, ko boste naredili zadnji vdih, boste rekli, da bi radi preživeli čas z družino, ne pa da bi več delali.”

Gledalcem EWTN NewsIn Depth je Leila položila na srce:

“In na tej zemlji, medtem ko živimo, uživajte v vsakem trenutku, trdno objemite svojo družino, poljubite svoje otroke, ne jemljite ničesar za samoumevno, saj se lahko vse spremeni v trenutku.”

Tags:
družinaodpuščanje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.