Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

10 nasvetov, kako z otroki preživeti dolga potovanja z avtomobilom

FAMILY CAR

Wavebreakmedia I Shutterstock

Cerith Gardiner - objavljeno 21/06/21

S temi praktičnimi idejami ohranite zdravo pamet, ko se z otroki odpravljate na daljšo pot

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj

Počitnice se približujejo z nezadržno hitrostjo in marsikje po svetu sproščajo protikoronske ukrepe, zato se številne družine že pripravljajo na daljša potovanja. Pri tistih z majhnimi otroki se veselemu pričakovanju morda pridružuje tudi malce strahu.

Mamice in očki bodo v pripravah na dolgo pot goreče molili, da bi lahko prevozili vsaj dvajset kilometrov v enem kosu brez nujno potrebnega ustavljanja za lulanje ob cesti, in upali, da bi otroci čim večji del poti prespali.

Da bi se lažje pripravili na daljše potovanje in ga preživeli kolikor toliko mirnih živcev, smo zbrali nekaj odličnih praktičnih nasvetov, kako si kot starši lahko olajšate življenje med potjo na težko pričakovani dopust.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
družinaotrocipotovanje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.