Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 23. julija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Ideje za duhovne vaje med poletjem

shutterstock_1737479822.jpg

Oleksandr Yakoniuk | Shutterstock

Katarina Berden - objavljeno 21/06/21

Zbrali smo nekaj idej za letošnje duhovne vaje

Če še ne veste, kje bi preživeli letošnje poletje, je preživljanje časa na duhovnih vajah gotovo dobra izbira.

Pripravili smo seznam duhovnih vaj, ki bodo potekale to poletje. Prepričani smo, da se za vsakega najde nekaj, kar bi mu bilo všeč.

Za mlade

Srednješolski kamp

Potekal bo med 9. in 13. avgustom 2021 v Bohinju. Kamp organizira Katoliška mladina. Več informacij najdete tukaj. Vabljeni vsi srednješolci!

Teden v Taizeju

Dnevi v Taizeju so odlična priložnost za tiste, ki bi duhovne vaje radi združili s potovanjem, poleg tega pa so vedno čudovita in nepozabna izkušnja. Vabljeni vsi mladi od 15. do 30. leta starosti. Letos se bodo mladi v Taize s Katoliško mladino odpravili med 25. julijem in 1. avgustom. Več informacij najdete tukaj.

Birmanski kamp

Kamp je primeren za vse birmance, torej tiste, ki so oziroma bodo v tem letu prejeli zakrament svete birme. Potekal bo med 16. in 20. avgustom v Bohinju. Več informacij najdete tukaj.

Duhovne vaje za najstnike

Šolske sestre na Brezjah organizirajo poletne duhovne vaje za najstnike, ki bodo potekale med 12. in 15. avgustom. Več informacij najdete tukaj.

Lepa.si

Hiša kruha med 8. in 11. julijem ali pa med 22. in 25. avgustom organizira tečaj osebnostne in duhovne rasti za dekleta med 13. in 16. letom starosti. Več informacij najdete tukaj.

Uskovniški tedni

Edini prosti termin letošnjih Uskovniških tednov je prvi, ki bo potekal med 11. in 17. julijem na Pohorju. Namenjen je mladim od 15. do 29. leta starosti, organizirajo pa ga salezijanci. Več informacij najdete tukaj.

Za študente in mlade odrasle

Duhovne vaje ob Božji besedi

Hiša kruha med 11. in 15. avgustom organizira duhovne vaje ob Božji besedi za mlade. Več informacij najdete tukaj.

Po drugi poti

V Vipavskem Križu bodo med 1. in 5. avgustom potekale duhovne vaje za mlade, ki se želijo okrepiti za krščansko življenje. Več informacij najdete tukaj.

Počitnice za mlade

Počitnice na Pagu ali v Ankaranu bodo letos potekale kar v petih terminih. Namenjene so študentom, mlajšim odraslim in tudi mladim družinam. Več informacij najdete tukaj.

Uskovniški tedni

Termin od 1. do 7. avgusta na Uskovnici je namenjen mladim med 23. in 30. letom starosti. Uskovniške tedne organizirajo salezijanci, naslov letošnjih pa je Vem, kaj potrebujete. Več informacij najdete tukaj.

Ignacijanske duhovne vaje v tišini

Duhovne vaje, ki nosijo naslov V globini zajeti Duha, bodo potekale med 16. in 21. julijem v Ignacijevem domu duhovnosti. Več informacij najdete tukaj.

Ideje za duhovne vaje med poletjem
Preberite še:

Za odrasle

Poletni dnevi v Logu pod Mangartom

Potekali bodo med 10. in 15. avgustom, namenjeni pa so vsem med 25. in 45. letom starosti. Več informacij najdete tukaj.

Ignacijanske duhovne vaje

Duhovne vaje v tišini bodo potekale v Hiši kruha. Termini so raznoliki. Več informacij najdete tukaj.

Izkušnja Boga

Duhovne vaje bodo potekale med 11. in 16. julijem v Kančevcih. Organizirajo jih bratje kapucini, namenjene so mladim in odraslim, ki bi se radi v tišini poglobili v Božjo besedo in molitev. Več informacij najdete tukaj.

Duhovne vaje

Skupnost Emanuel organizira duhovne vaje v Kančevcih od 27. do 29. avgusta. Več informacij najdete tukaj.

Duhovne vaje v tišini

Bratstvo veselje evangelija organizira ignacijanske duhovne vaje v tišini, ki bodo od 6. do 10. julija v Hiši kruha. Več informacij najdete tukaj.

Za zakonce in pare

Duhovni vikend za pare v spoznavanju: Ljubim te. Spoštujem te

Duhovni vikend je namenjen parom, ki so šele na začetku skupne poti ali pa so skupaj že dolgo časa. Potekal bo v Hiši kruha med 11. in 13. julijem. Več informacij najdete tukaj.

Najina pot

Duhovne vaje za zakonce. Organizirano je tudi varstvo otrok. Vaje bodo potekale na Mirenskem gradu, terminov pa je več. Več informacij najdete tukaj.

Tags:
duhovne vajepoletje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.