Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 22. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

5 nasvetov, kako krepiti zakonsko ljubezen

MAŁŻEŃSTWO

LightField Studios | Shutterstock

Michel Martin-Prével - objavljeno 22/06/21

Ljubezen se krepi skozi majhne in simbolične vsakdanje geste

Kolikokrat smo že slišali, da so nam ljudje rekli: “Verujem, vendar vere ne izkazujem v praksi”? Kot da bi bilo dovolj verovati in kot da bi bila praksa nekaj zastarelega. Na enak način se lahko v partnerskem odnosu zgodi, da se človek odpove praksi, ko je trdno prepričan, da ljubi drugega – in ko mu je to popolnoma dovolj.

Ponavadi pravimo: “Dobro veš, da sem rekel ‘ljubim te’, ko sva se poročila, in to še vedno velja!” A ravno v teh besedah se skriva največja težava: kdor dobro ve, da je ljubljen, še bolj ceni, ko mu drugi reče, da mu je všeč, ko to jasno izrazi in mu pokaže z gestami, besedami ali stališči. Kaj ni res, da je treba v kaminu na ogenj ves čas nalagati drva, če ne želimo, da ogenj ugasne?

Z veseljem cenimo geste drugega, ki nam govori o svoji ljubezni, in pozabljamo, da bi morali v zameno izražati tudi mi svojo ljubezen. Ljubezen prihaja z ljubeznijo, z vadbo se vedno bolj krepi.

Tukaj je torej pet gest za krepitev zakonske ljubezni.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila brazilska izdaja Aleteie.
Prevod in priredba: Jezikovno Mesto

Tags:
zakon
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.