Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. julija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Pri dveh mesecih jo je oče polil s kislino, danes pa navdihuje kot fotomodel

ANMOL RODRIGUEZ

@anmol_rodriguez_official | Instagram

Ewa Rejman - objavljeno 02/07/21

Kot novorojenčka jo je pohabil njen oče, danes je model. Njena moč navdihuje na tisoče ljudi, ki jo spremljajo na družabnih omrežjih

Anmol Rodriguez je imela dva meseca, ko je oče njo in njeno mamo, ki jo je ravno dojila, polil s kislino. Bil je jezen, ker se mu ni rodil sin, zato se je odločil, da se bo obeh znebil na grozljiv način.

Mama napada ni preživela, deklica pa je naslednjih pet let preživela po bolnišnicah. Danes je stara 26 let in je model, njena moč pa navdihuje na tisoče ljudi, ki jo spremljajo na družabnih omrežjih.

Zaradi opeklin je izgubila eno oko, njen obraz je bil iznakažen in kljub skrbni zdravniški oskrbi se je spopadala s hudimi bolečinami. Anmolin oče je pristal za zapahi, nihče izmed družinskih članov ali sorodnikov pa ni prišel po deklico. Po petih letih je pristala v sirotišnici.

Boleč pogled

Tam so zanjo dobro skrbeli, vzgojitelji so pazili, da ni postala žrtev diskriminacije ali posmeha drugih otrok. “Na sirotišnico imam le lepe spomine. Imela sem štiri prijateljice, ki so mi bile zelo blizu in nikoli nisem imela občutka, da z mano ravnajo drugače kot s kom drugim,” se spominja.

Dosegla je odlične učne rezultate in se odločila za vpis na fakulteto. Tam se je seznanila s kruto resničnostjo. Drugi študentje so jo čudno gledali in se umikali, ko je skušala skleniti kakšno prijateljstvo. V drugem letniku se je začela vedno bolj umikati vase, čas je najraje preživljala med štirimi stenami sirotišnice.

Vzgojitelji so vedeli, da jo njen akademski uspeh uvršča med najuspešnejše študente, zato so ji svetovali, naj študija ne pusti. Poiskali so ji posebno mentorico, ki ji je pomagala prebroditi najtežje obdobje in končati študij.

Izgubila službo, ker je “njen videz motil”

V normalni situaciji bi bila prihodnost za Anmol odprta. Toda soočiti se je morala z dodatnimi težavami, ki so se nanjo zgrinjale po krivdi drugih. Zaposlila se je kot programerka, vendar je bila po dveh mesecih odpuščena, ker je njen videz “motil druge ljudi”.

Ta dogodek jo je napolnil z jezo, hkrati pa je pomenil prelom v načinu izražanja frustracij. Vsem je želela dokazati, da se ji ni potrebno sramovati svojega telesa. Ustvarila je Facebook račun in na javnem profilu začela deliti svoje fotografije.

Prijatelji so ji ta korak sprva odsvetovali, saj so se bali, da bo naletela na sovraštvo. Vendar so bili skoraj vsi komentarji, ki jih je Anmol prejela, pozitivni in tako je vedno več ljudi izvedelo za njeno zgodbo.

https://www.facebook.com/AnmolRodriguezOfficial/photos/a.677930759073413/1105914216275063

“V notranjosti smo enaki

“Običajno sem objavljala slike brez filtrov, ker sem želela razbiti prepričanje, da se je treba na družabnih omrežjih predstavljati izključno v svoji najbolj izpopolnjeni in najlepši obliki.

Včasih me ljudje zasmehujejo in pišejo negativne komentarje. Toda vedno imam v mislih dejstvo, da gre za virtualni prostor, zato si nikoli ničesar ne jemljem k srcu,” pravi Anmol.

Ko je njena vloga na družabnih omrežjih rasla, so dekle začeli kontaktirati predstavniki različnih blagovnih znamk, ki so želeli sodelovti z njo. Odkrili so njen potencial modela in Anmol se je v tej industriji odlično znašla.

V prihodnosti razmišlja tudi o igralski karieri. Ve, da tudi tu njen videz ne bo nepremagljiva ovira. Trenutno jo redno vabijo na srečanja, na katerih z zbranimi deli svojo zgodbo in pot, ki jo je prehodila.

“Kislina ne konča našega življenja. Lahko le spremeni naš obraz, ne more pa uničiti naše duše. V notranjosti smo enaki, sprejeti bi morali to, kar smo, in srečno živeti,” pravi.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevod in priredba: Jezikovno Mesto

Tags:
pričevanje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.