Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. julija |
Aleteia logo
Zanimivosti
separateurCreated with Sketch.

Tako so se podpisovali nekateri največji svetniki

WEB2-JPII-AFP-SIGN-000_SAPA981015908020.jpg

ARTURO MARI / POOL / AFP

Jean Paul II signant l'encyclique "Fides et ratio", 15 octobre 1998.

Agnès Pinard Legry - objavljeno 11/07/21

Mati Terezija, Vincencij Pavelski, Terezija Deteta Jezusa … Če kar dobro poznamo življenjske zglede teh izrednih osebnosti, pa nam je njihova pisava bolj neznana. Aleteia vam ponuja vpogled v nekaj velikih likov svetosti prek njihovih podpisov

Pogosto slišimo, da človekova pisava razkriva del njegovega značaja. Njihova osebnost je usmerjena k Bogu: Terezija Avilska, Janez Pavel II., Ivana Orleanska in Vincencij Pavelski so neutrudno prenašali in zagovarjali Kristusovo sporočilo.

Njihovo pričevanje se je skozi stoletja ohranilo, njihova pisava pa razkriva določeno dobo in njihove značajske poteze. Aleteia vas vabi, da jih spoznate tudi skozi njihove podpise.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila francoska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Jasmina Rihar.

Tags:
svetniki
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.