Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 18. julija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Dvojčici sta sami sebe kljub drugačnosti sprejeli, sedaj k temu spodbujata tudi druge

200687269_493913575156241_3913903094343204283_n1.jpg

@twinspirationz | Instagram

Katarina Berden - objavljeno 23/07/21

Enojajčni dvojčici Ella in Anah želita pokazati, da se v vsakem človeku skriva lepota

Šestnajstletni dvojčici Ella in Anah Kryzanowski iz Kanade sta se rodili s Treacher Collinsovim sindromom. Njuna ušesa, oči in usta so videti drugače, uporabljata tudi slušni aparat. Videz obraza je posledica nerazvitosti obraznih kosti, posledica tega je tudi manj razumljiv govor.

Starša Michelle in Garret povesta, da pred rojstvom nista vedela, da je z njunima otrokoma kaj narobe. Bila sta zelo presenečena in polna vprašanj: “Bosta hodili, bosta govorili, bosta sploh preživeli?”

V bolnišnici sta ostali štiri mesece in pol. Tudi po tem obdobju je sledilo veliko pregledov in noči v bolnišnicah, tudi težke operacije, ki so pripomogle k lažjemu dihanju.

Ko sta bili stari 11 let, je mama Michelle v pričevanju zapisala, da z možem verjameta, da ima Bog čudovit načrt za njuni dekleti. Ta načrt je nekoliko drugačen, včasih težji, vendar gotovo boljši od tistega, ki ga ima sama.

Mama pravi, da bi bilo gotovo težje, če bi se rodila samo ena deklica, saj sta imeli od začetka druga drugo, najboljšo prijateljico, ki je bila videti podobno.

Dekleti opazita veliko pogledov, ljudje veliko strmijo, vendar se večinoma le nasmehneta in pogledata nazaj. “Ponujali so nama lepotne operacije, a sva jih vedno zavrnili, saj bi to predstavljalo veliko nepotrebne bolečine in jaz sem srečna takšna, kot sem sedaj.” “Ne potrebujem spremembe, saj se ne bi spreminjala zase.”

Pravita, da sta zadovoljni s svojim videzom, čeprav sta imeli kot deklici s sprejemanjem sebe več težav. Do sedaj se nista izpostavljali na družbenih omrežjih, saj ju je bilo strah zasmehovanja.

Odločitev za družabna omrežja

Sedaj pa sta se odločili, da bosta odprli svoj Instagram račun in s svojimi objavami pomagali ljudem, da bi se tudi sami počutili lepe. Zavedata se, da bo to prineslo tudi neodobravanje in negativne komentarje, vendar pravita, da dobro vedno prevlada nad slabim in da sta dovolj močni, da bosta prenesli tudi nesramne in sovražne komentarje.

View this post on Instagram

A post shared by Ella&Anah (@twinspirationz)

Verjameta, da bi lahko s svojim dejanjem pomagali ljudem in širili sprejemanje ljudi z najrazličnejšimi posebnostmi. Želita navdihovati in spodbujati k sprejemanju samega sebe.

“V današnji družbi je po mojem mnenju veliko pritiskov, še posebej na dekleta, da bi bila videti po pričakovanjih. Želiva pokazati, da je vsak človek čudovit, ne glede na to, kakšnega videza je. V redu je, če si drugačen tudi v svetu t. i. idealne ženske.”

Več o navdihujočih dekletih si lahko ogledate v videu (v angleščini):

Tags:
bolezenosebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.