Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

12 mogočnih navedkov, če imamo težave z odpuščanjem

shutterstock_1175945188.jpg

LightField Studios | Shutterstock

Cerith Gardiner - objavljeno 29/07/21

Če morate v srcu najti odpuščanje, si pomagajte s temi pronicljivimi besedami

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj

V mesecu juliju obhajamo god svete Marije Magdalene, Jezusove učenke, ki je bila po enem od izročil pred srečanjem z Gospodom velika grešnica.

Medtem ko jo v Cerkvi častimo kot eno najpomembnejših svetnic, je Marija Magdalena tudi odličen zgled za to, kako nam odpuščanje lahko korenito spremeni življenje.

Tako kot je Jezus njej izkazal usmiljenje, se lahko po njem zgledujemo tudi mi in si prizadevamo za odpuščanje vsem tistim osebam v življenju, ki so nam storile krivico.

To seveda ni vedno preprosto in kadar potrebujemo malce spodbude, jo poiščimo pri svetnikih, književnih velikanih in papežih, ki nam lahko pomagajo storiti prvi korak.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
odpuščanje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.