Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 14. julija |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Otroci za sovrstnike zbrali več kot 41.000 zvezkov

shutterstock_465195836.jpg

gpointstudio | Shutterstock

Aleteia Slovenija - objavljeno 02/08/21

Slovenska karitas se zahvaljuje vsem otrokom, staršem, učiteljem, vzgojiteljem in vsem darovalcem

Slovenska karitas je sklenila letošnjo 13. zaporedno akcijo Pokloni zvezek, v kateri je zbirala zvezke po osnovnih šolah in vrtcih ter v trgovinah Office&More in Bags&More.

Otroci so ob spodbudi staršev in učiteljev v akciji za svoje sovrstnike zbrali več kot 41.000 zvezkov. Karitas jih bo poleg druge pomoči s paketi šolskih potrebščin in naročilnicami za delovne zvezke v avgustu razdelila osnovnošolcem iz socialno ogroženih družin.

Sodelovalo 208 osnovnih šol in 83 vrtcev

V osnovnih šolah in vrtcih so otroci zbrali več kot 28.000 zvezkov in 400 tempera barvic. Večino zvezkov so sodelavci škofijskih Karitas po šolah in vrtcih tudi že prevzeli.

Misel.jpg
Razglednica z mislijo za sovrstnika.

Dobrodelni akciji Pokloni zvezek so se tudi letos že tretje leto zapored pridružile vse poslovalnice Office&More in Bags&More, v katerih se je zbralo več kot 13.000 zvezkov. Vse tako podarjene zvezke so v tem tednu iz trgovin že posredovali Karitas.

Akcija spodbuja medvrstniško solidarnost

Akcija, ki se je pričela meseca maja, je tudi osveščevalne narave. S sporočili spodbuja k sočutju, medvrstniški solidarnosti in razumevanju razmer, v katerih živijo mnoge slovenske družine, katere stiske se žal zaradi koronavirusa še poglabljajo.

Mentorji učitelji in vzgojitelji jo otrokom predstavijo s spremljajočimi kratkimi filmi, delavnicami in razglednico, na katero otroci zapišejo misel za sovrstnika, ki darovani zvezek prejme.

Misel-1.jpg

Otroci nas potrebujejo

Slovenska karitas nadaljuje z akcijo Otroci nas potrebujejo, v kateri zbira tudi finančna sredstva za pomoč otrokom s šolskimi potrebščinami. Pomoč družine prejmejo v obliki paketov in naročilnic za nakup delovnih zvezkov. Najbolj pomoči potrebnim pa Karitas tudi med letom pomaga s plačilom položnic in pokrivanjem različnih stroškov, povezanih s šolanjem. Prošnjo za pomoč je še vedno mogoče oddati na najbližji škofijski Karitas.

Kako lahko pomagamo

Vsi, ki bi še želeli pomagati osnovnošolcem iz socialno ogroženih družin, lahko to storijo z nakazilom na:
Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana,     
TRR: SI56 0214 0001 5556 761  
sklic: SI 00 362, namen: Otroci nas potrebujejo

Dar v višini 5 EUR je mogoče posredovati tudi z SMS-sporočilom s ključno besedo ZVEZEK5 na 1919. Prispevajo lahko uporabniki Telekoma Slovenije, A1, Telemacha, T-2, Bob.

Tags:
otroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.