Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 15. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Spoznajte očeta, ki svojima otrokoma z Downovim sindromom nudi odličen vstop v življenje

JOEL WEGENER

Special Neat Treats | Facebook | Fair Use

Cerith Gardiner - objavljeno 09/08/21

Ta vdani oče desetih otrok svojim potomcem posreduje zelo uporabne spretnosti za preživetje

Ko je Mary Kate svojemu očetu Joelu Wegenerju zaupala, da si želi delati z njim, se je vdani oče desetih otrok po svojih najboljših močeh potrudil, da bi ji sanje uresničil. S svojima odraslima otrokoma, ki sta se rodila z Downovim sindromom, je letos spomladi ustanovil podjetje z imenom Special Neat Treats.

Sladoled in razvedrilo

Sestra in brat se skupaj z očetom vozita po okoliških ulicah in sosedom poleg sladoleda prinašata prepotrebno razvedrilo. Njihove osvežilne sladice so pravzaprav tako izvrstne, da je družina doslej prodala že skoraj 5.000 sladoledov.

https://www.facebook.com/108208874714471/photos/a.112527467615945/156338253234866/?type=3

In čeprav njihov sladoledni kombi prinaša kar zadovoljiv dobiček, je Joelov projekt dosti več kot le dobičkonosen podvig:

Pomembno je, da je to izkušnja za vsakogar, predvsem pa za moje otroke, saj jih na ta način zaposlim in drugim staršem pokažem, da morda tudi za našo družino in otroke obstaja ne povsem običajno delo, pri katerem so lahko ustvarjalni,” je Wegener pojasnil v pogovoru za medije.

Navdih drugim družinam

Njihova prizadevanja so resnično daljnosežna. Ne gre le za to, da svoji skupnosti nudijo priložnost za podporo njihovi družini, pač pa so Wegenerjevi v navdih drugim družinam v soseščini, ki se morda ob svojih otrocih s posebnimi potrebami soočajo s podobnimi izzivi.

https://www.facebook.com/108208874714471/photos/a.112527467615945/112527354282623/?type=3

Josh in Mary-Kate sta navdušena, da lahko delata s svojim očetom. Naučil ju je osnov, kako postreči strankam, obenem pa jima je dal priložnost, da pridobita vsaj malce samostojnosti, in vse to v varnem zavetju družinskega podjetja.

Družina si zdaj prizadeva za širitev podjetja: voznemu parku želijo dodati še kakšno vozilo in s svojimi izvrstnimi sladolednimi slaščicami ozaveščati še širšo množico ljudi.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie.Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
družina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.