Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Zmolite to čudovito molitev za svoje brate in sestre

Ekaterina-Vidyasova.jpg

Ekaterina Vidyasova | Shutterstock

Kathleen N. Hattrup - objavljeno 14/08/21

Gotovo se lahko veliko naučimo ob premišljevanju o Jezusovi odločitvi, da za ustanovitev svoje Cerkve izbere sorojence

Ali ste kdaj pomislili na to, da je bila tretjina apostolov rodnih bratov? Ob dveh parih sorojencev – Janez in njegov brat Jakob, Peter in njegov brat Andrej – so imeli kar štirje ob sebi brata (s katerim so se lahko tudi prepirali), ko so sledili Učitelju.

Gotovo se lahko veliko naučimo ob premišljevanju o Jezusovi odločitvi, da za ustanovitev svoje Cerkve izbere sorojence. Ta odločitev je sporočilo vsem staršem in seveda tudi sorojencem.

S spodnjo molitvijo, sestavljeno iz svetopisemskih besedil, katekizma in navedkov papeža Frančiška, bomo Boga prosili, da bi bili sorojenci osredinjeni na svetost.

Molitev za moje sorojence

Oče, hvala ti za dar mojih sorojencev.

Hvala, ker me prek njih učiš: učiš nas, kako naj se povezujemo med seboj, kako naj poslušamo in si med seboj zaupamo, kako naj bomo potrpežljivi in spoštljivi, kako naj drug drugemu pomagamo. Prek mojih sorojencev me vabiš, naj rastem v bližini, ljubezni in spoštovanju. Pomagaj meni in vsem nam.

Naj bomo velikodušni in naj se ne utrudimo drug drugemu odpuščati kakršnekoli žalitve, prepire, krivice in zapostavljanja. Naša medsebojna naklonjenost kaže na to, Kristusova ljubezen pa to od nas zahteva. Pomagaj meni in vsem nam.

Navdihuj me, da bom vedno premišljeval o tem, kako naj drug drugega netimo v goreči ljubezni in dobrih delih, ne zanemarjamo medsebojnih srečanj in drug drugega spodbujamo. Pomagaj meni in vsem nam.

Oče, molim za sorojence, ki so zaradi svoje družine ranjeni, sorojence, ki ne poznajo tvojega usmiljenja in ljubezni, sorojence, ki se k Cerkvi ne obračajo kot k materi, sorojence, ki so med seboj odtujeni. Molim za in skupaj s sorojenci, ki so zapustili zemeljsko življenje, še preden so bili sploh rojeni v našo družino.

Naj molitve Petra in Andreja, Jakoba in Janeza in vseh drugih svetnikov, posebej sorojencev, pomagajo meni in vsem nam in nas še približajo Tebi. Amen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
družinamolitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.