Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Na dopustu izgubil svojo čudodelno svetinjico in jo našel sredi oceana

MEN METAL DETECTING

Courtesy of Katie Marino

Zoe Romanowski - objavljeno 17/08/21

Neverjetna zgodba te družine nas spominja, da pri Bogu ni nič nemogoče

Gerard Marino je čudodelno svetinjico nosil okoli vratu, odkar se spominja. V dar jo je dobil od svoje matere, ki je svetinjico dala vsem svojim otrokom, ko so bili še zelo majhni. Njegova starša sta svojo zvezo posvetila Naši Gospe čudodelne svetinje, ko sta bila še fant in dekle, pozneje pa sta ji posvetila vso družino. Gerard je 15. od 17 otrok.

Ko je Gerard pred desetimi leti plaval v oceanu, je dragoceno svetinjico izgubil, ena izmed njegovih hčera pa jo je našla zakopano v pesku, ko se ji je med potapljanjem nekaj zasvetilo na morskem dnu. Iskanje dragocenega obeska je bilo podobno iskanju igle v kopici sena – toda danes 46-letni Gerard si ni nikoli predstavljal, da bo takšen čudež doživel dvakrat v življenju.

MAN WOMAN SMILING

Svetinjica se je odpela in padla v vodo

Gerard, njegova žena Katie in njunih pet hčera zadnjih pet let počitnice preživljajo v letovišču Naples na Floridi in med zadnjim obiskom je bil Gerard z dekleti na plaži. Stal je v vodi, ki mu je segala do pasu, ko so vsi skupaj opazili delfina. Ko je poskušal zgrabiti svoj telefon, da bi posnel fotografijo, se je dolga verižica odpela in svetinjica je izginila pod vodo. Gerard jo je mrzlično iskal, vendar je ni našel. Izguba ga je še posebej prizadela, ker je njegova mama pred dvema letoma umrla.

Ker pa Gerard zlepa ne obupa, je začel brskati po spletu, kje bi lahko najel napravo za odkrivanje kovin, in našel je podjetje, ki mu je priporočilo možakarja po imenu Tony.Bilo je 4. julija, v Združenih državah Amerike je bil to praznični konec tedna in še nedelja – toda čez pol ure je bil Tony že pred Gerardovo počitniško hišico, pripravljen, da se loti dela. Že to se je zdelo kot čudež.

Iskanje je obrodilo sadove

Medtem ko je Tony preiskoval ocean, je Gerard molil. Nato je Tony Gerardu izročil svojo drugo napravo za odkrivanje kovin, da bi pomagal še sam. Katie in dekleta so medtem odšle k maši, kjer so molile, da bi mož in oče našel svojo svetinjico. “Naša najmlajša je še posebej goreče prosila Nebeško Mater,” je povedala Katie.

Gerard je svetinjico izgubil okoli pol osme ure zjutraj. Ob enajstih dopoldne jo je znova našel.

“Videla sem ga, kako se je ustavil, pokleknil in jo potegnil iz vode,” se spominja Katie. “Ni bil dar zgolj to, da je svetinjico našel, še večji dar je bil, da jo je našel onsam … Čustva so ga povsem prevzela.”

Katie je močno objela moža, nato pa stekla prek plaže do Tonyja in mu klicala: “Našel jo je! Našel jo je!” Vsi naokoli so začeli ploskati, saj so mnogi medtem že slišali Gerardovo zgodbo.

MAN SMILING RELIGIOUS MEDAL

Moč molitve

Ko so se vsi skupaj znova zbrali na obali, je Tony prosil, ali bi lahko nekaj zmolili v zahvalo. Objel je Gerarda in Katie in vodil molitev, v kateri je prosil, naj družina varno preživi preostanek dopusta. Zavrnil je plačilo za svoje delo. Gerard je vztrajal in mu plačal še več, kot je bilo sprva dogovorjeno. Moža sta se spoprijateljila in Katie je prepričana, da bosta ohranila stike.

Katie pripoveduje, da je bilo opazovanje dogajanja tistega dne nekaj zelo mogočnega. “Izjemno pomenljivo je bilo za najine otroke, da so bili priče moči molitve, predvsem pa dejstva, kako sta Bog Oče in Preblažena Devica Marija nenehno navzoča, v vsaki najmanjši podrobnosti vsakdanjega življenja.”

Gerarda pa je dogodek spomnil, da lahko vedno zaupa v Boga in nikoli ne obupa – pa tudi, da sta mu njegovi nebeška in zemeljska mati vedno na razpolago, vedno pripravljeni priskočiti na pomoč.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie.Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.