Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

7 knjig, ki so spremenile življenja znanih svetnikov

LIBRARY

Valeriy Karpeev | Shutterstock

Theresa Civantos Barber - objavljeno 31/08/21

Mnogi svetniki so veliko časa posvetili branju duhovnih vsebin in te knjige so bile med njihovimi najljubšimi!

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj

Vsi ljudje smo poklicani v svetništvo in Cerkev nam določene svetnike postavlja za zgled, da bi vedeli, kako to doseči. Svetniki nam namreč kažejo, da obstajajo številne in raznolike poti v nebesa.

Vsi se zavedamo, da bi morali biti bolj podobni svetnikom. Posnemati lahko poskusimo njihove molitvene navade, njihovo ljubezen do zakramentov in njihova prizadevanja za krepostno življenje. Lahko smo jim podobni tudi v izboru knjig, ki so jih sami brali!

Premnogi svetniki so prebirali knjige z duhovno vsebino, ki so jim pomagale rasti v svetosti. Nekateri svetniki so se celo spreobrnili v katoliško vero, potem ko so po naključju naleteli na ustrezno knjigo!

Predstavljamo vam sedem knjig, ki so spremenile življenja znanih svetnikov. Tudi mi jih lahko prebiramo, v upanju, da bomo ob tem rasli v svetosti tako kot oni.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
knjigesvetniki
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.