Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 18. aprila |
Aleteia logo
Zanimivosti
separateurCreated with Sketch.

Neverjeten Božji klic! V dveh letih v samostan vstopilo pet sester

As irmãs biológicas que se tornaram freiras no instituto Iesu Communio

Iesu Communio | Captura de Tela YouTube

Francisco Vêneto - objavljeno 02/09/21

Jezus je v redovno življenje postopoma poklical pet sester: Jordán, Francesco, Amado, Ruth Mario in Nazareth

Zgodba petih bioloških sester, ki so v manj kot dveh letih postale redovnice, je pritegnila pozornost katoličanov v Španiji, državi, od koder izvira družina, v kateri sta poleg petih hčera še dva sinova.

Vse so se pridružile kontemplativnemu redu Iesu Communio, ki je bil ustanovljen leta 2010 v kraju Burgos na severu države. Prva je bila Jordán. Naslednje leto sta se ji pridružili Francesca in Amada de Jesus. Po dveh mesecih je vstopila Ruth Maria, najstarejša izmed sester. Na koncu, šest mesecev pozneje, pa še Nazareth.

O poti petih redovnic govori tudi film, ki ga je pripravil inštitut. Amada de Jesus o svoji izkušnji pove: “Za vse je bilo veliko presenečenje, ko je Gospod v dveh letih v skupnost poklical pet sester.”

Sestre se pred tem med seboj nikoli niso pogovarjale o poklicanosti v redovno življenje: “Nismo vedele za željo, ki jo je v nas prebudil Sveti Duh.” In dodaja: “Bog ima svoje načrte in ve za čas in mesto vsakega izmed nas.”

Ni bilo preprosto

V filmu sestra Amada de Jesus pravi, da je že od otroštva gojila “zelo preprost odnos” z Bogom, a klica v duhovno življenje kljub temu ni bilo tako lahko prepoznati in sprejeti: “V nekem trenutku sem spoznala, da me On želi zase in samo misel na to me je navdajala z veseljem. Hkrati sem vedela, da klic pomeni, da se odpovedujem možnosti postati žena in mati. Stala sem torej pred njim in ga prosila, naj me ne pokliče, da se temu odpovem.”

Amada se je udeležila srečanj, ki jih je v njeni župniji organiziral Inštitut Iesu Communio, med katerimi so redovnice delile svoje izkušnje “odrešenja in ozdravljenja”.

V tistem času je Amada študirala specialno pedagogiko, kar je vplivalo tudi na njeno osebno življenje: “Bog je bil v teh osebah s posebnimi potrebami, ki so prejemale najboljše od mene kot osebe. Študirala sem in razmišljala, kaj bi bilo najboljše za to ali ono osebo. Polnost je konec koncev razdajanje sebe kot dar. Ustvarjeni smo, da ljubimo in da smo ljubljeni. On pa je vir ljubezni.”

Ko je spoznala, da jo Jezus kliče, naj se mu popolnoma posveti, je odšla na pogovor s predstojnico skupnosti: “Morala sem vedeti, ali je to res On ali si domišljam.”

Od takrat je minilo 13 let. Danes Amada de Jesus pravi: “Dar posvetitve je edinstven. Danes sem tukaj zaradi ljubezni do Njega in čutim, da me močno ljubi. Čutim, da sem globoko ljubljena. Brezplačno.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevod in priredba: Jezikovno Mesto

Tags:
družina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.