Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 17. julija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Reflektor se vrača. “Kot starši, ki dobijo drugega otroka”

oddaja reflektor 2. sezona

TOMAŽ RIHTAR

Lojze Grčman - objavljeno 14/09/21

Napočil je čas za drugo sezono oddaje Reflektor

Naj bo luč! Poletnega premora je konec in oddaja Reflektor bo zasvetila v novi sezoni. S prvo epizodo ‒ oziroma enajsto skupno ‒ se v osveženi zasedbi vrača v sredo, 15. septembra. Ob 20.00 si boste na YouTube kanalu Družina media lahko ogledali oddajo s šolsko tematiko. Več pa vam razkrije napovednik.

Aleteia pa je medtem preverila utrip med koordinatorji oziroma voditelji. Vprašali smo jih:

  • Kaj vam je bilo v prvi sezoni v največji izziv?
  • Česa se najbolj vselite v novi sezoni?

Tina Martinec Selan, koordinatorka in voditeljica področja družina+:

“Preteklo sezono smo pri Reflektorju orali ledino, zato smo se učili vsega od samega začetka. Kako nastopati pred kamero, kako voditi pogovor, kako ne biti predolgi ;), kako izbirati teme in goste za oddaje, kako naše oddaje čim bolj približati našim gledalcem … Za to, da je Reflektor ugledal luč sveta, je bilo potrebnih ogromno ur dela, sestankov, ‘brainstorminga’, idej, ločevanja dobrih zamisli od manj dobrih.”

BENJAMIN MOJCA TOMAŽIČ REFLEKTOR

“Na nek način smo z novo, drugo sezono Reflektorja kot starši, ki dobijo drugega otroka. V marsičem so že bolj suvereni, marsikaj že obvladajo, vejo, kako odreagirati v določenih situacijah – pri pripravi oddaj je nepričakovanih situacij in nepredvidenih težavic vendarle kar precej. A zavedam se, da se bomo tudi tokrat veliko (na)učili. Srčno upam, da nam uspe nagovoriti še širši krog ljudi in da bodo naši gledalci z veseljem kliknili na ikono vsake nove oddaje Reflektor.”Rok Blažič, koordinator področja družba:

“Ker je vsak začetek težak, je bil največji izziv prve sezone prav to, kako začeti. Še najlažje je bilo poiskati zanimive teme, veliko težje pa jih predstaviti na privlačen, zanimiv način, poiskati pravo ravnotežje med globino in sproščenostjo. Če nam je to uspelo, gredo zasluge predvsem odličnim gostom, ki so s svojo prisotnostjo izkazali zaupanje v našo mlado oddajo. Ter seveda našim voditeljem, ki so v vsako epizodo dali tudi košček sebe.”

rok blažič

“V novi sezoni se veselim vseh spoznanj in izkušenj, ki jih bomo načrpali iz živih srečanj v naši oddaji. Vsaka tema, vsak gost prinaša drugačen, nov pogled, kako živeti to, k čemur smo poklicani. In to je pravi blagoslov.”Helena Rozman, koordinatorka področja duhovnost:

“Dobri izzivi so bili, kako narediti vsako temo zanimivo in sporočilno. Svet spleta je precej zahteven, in če ne dobiš gledalčeve pozornosti, vsebina pravzaprav ne gre v svet. Po drugi strani pa se zavedam, da smo le orodje in da naj Bog deluje ter nas uporablja. Tudi če vsebina da misliti le nekaj ljudem, je vredno. Tudi če nagovori le enega, Gospod že ve.”

helena rozman jozko smukavec

“Veselim se novih gostov, ki še lahko dodajo vrednost oddajam, veselim se novih idej in zabave, ki nas ob vsem tem doleti. Predvsem pa naj nas vse skupaj navdihuje Sveti Duh, potem bomo imeli pravi zagon in odlične vsebine še naprej.”


Tags:
Oddaja Reflektor
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.