Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 28. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Žena sedemkratnega svetovnega prvaka formule 1: “Nikdar nisem obtožila Boga za to, kar se je zgodilo”

Credit_PRIVATE.jpeg

PRIVATE

Michael Schumacher et ses enfants.

Louis du Bosnet - objavljeno 24/09/21

Dokumentarec, posvečen nekdanjemu prvaku formule 1, Michaelu Schumacherju, so avtorji predstavili kot darilo družine svojemu ljubljenemu možu in očetu. Od septembra si ga je mogoče ogledati na Netflixu

S preprostim naslovom Schumacher Netflixov dokumentarec oriše portret nemškega dirkača, ki je danes star 52 let in katerega zdravstveno stanje ostaja skrito od njegove nesreče na smučanju, ki jo je utrpel 29. decembra 2013 v francoskih Alpah.

Poleg številnih trenutkov iz njegove sijajne športne kariere in neverjetnega niza medalj, ki jih je prejel (sedemkratni svetovni prvak, 91 zmag v grand prixu, 155-krat na vrhu stopničk, 68 najboljših štartnih položajev), pa ta poklon Schumiju njegovim najbližjim omogoča priložnost, da se dotaknejo tragičnega dogodka, ki je pretresel njihovo družino.

Pogreša ga ves svet

“Nikdar nisem obtožila Boga za to, kar se je zgodilo. Bila je nesreča in lahko bi se zgodila komurkoli. Seveda ga pogrešam, vsak dan. Vendar nisem edina. Otroci, družina, njegov oče, vsi okrog njega ga zelo pogrešamo. Tako rekoč ves svet. Vendar je Michael tu. Drugačen, vendar je tukaj. Mislim, da nam to vliva moči. Skupaj smo, skupaj živimo doma v hiši, kjer prejema terapije,” pove Corinna, s katero je poročen od leta 1995.

Soproga ganjeno spregovori o njegovem zdravstvenem stanju, o njihovem vsakdanjiku in predanosti. “Delamo vse, kar je mogoče, da bi se mu stanje izboljšalo, da bi se dobro počutil, predvsem pa, da bi čutil, da smo ob njem, da smo z njim povezani. Kot družina živimo naprej, verjamemo, da bi Michael to želel. Življenje gre naprej. Michael nas je vedno varoval, zdaj mi varujemo njega.”

“Vsemu bi se odpovedal, da bi imel priložnost z njim deliti te trenutke”

Njegova hči Gina in sin Mick Schumacher, ki je tudi sam postal voznik formule 1 leta 2001, v dokumentarcu prav tako spregovorita o brezpogojni ljubezni do svojega očeta: “Od smučarske nezgode naprej skupnih trenutkov z družino, ki jih uživajo drugi otroci, za naju v nekem smislu ni več. Meni se zdi to krivično,” pravi Mick, a hkrati doda: “Mislim, da bi se z očetom danes drugače razumela. Že zato, ker govoriva isti jezik, jezik avtomobilističnega športa, in ker bi si imela veliko povedati. Vsemu bi se odpovedal, da bi imel priložnost z njim deliti te trenutke.”

Dokumentarec je na ogled ob tridesetletnici prve velike nagrade grand prix, ki jo je nemški prvak dosegel avgusta 1991.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Jasmina Rihar.

Tags:
šport
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.