Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 15. junija |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

Zakaj si zaslužite biti lepe

shutterstock_536510479

Anastasiia Fedorova | Shutterstock

Theresa Civantos Barber - objavljeno 05/10/21

Tudi v naglici si je vredno vzeti čas in se potruditi, da bi se počutile dobro in bile videti kar najbolje

Tudi če z veseljem negujete svoj osebni slog, se kaj hitro lahko zgodi, da v naglici življenja zmanjka časa za to. A tudi takrat, ko je življenje zahtevno, si je vredno vzeti čas in poskrbeti za svoj videz in obleko. Nikoli vam ne bo žal, saj se boste zaradi tega počutile lepe.

Življenje je razburljivo zaradi različnih razlogov. Morda ste študentka s prenatrpanim urnikom ali delate v nočni izmeni in ste zato izčrpani, morda pa ste srečna, a zaspana novopečena mama. Morebiti se vam zdi, da je v tem trenutku to, da opustite skrb zase, najlažja pot.

Bolj urejene, bolj uspešne

A celo takrat si je vredno vzeti čas in se potruditi, da bi bile videti kar najbolje. Ta trud ni nujno povezan z oblačili. Lahko gre za to, da si vsak večer vzamete čas za nego kože ali greste v posteljo bolj zgodaj in berete zanimivo knjigo, namesto da greste pred spanjem še na Instagram.

Pri tem nam lahko precej pomaga, če nosimo oblačila, ki jih imamo rade. Četudi ostanemo doma, nam lahko oblačila, v katerih se počutimo samozavestne in lepe, pomagajo k večji učinkovitosti.

“Raziskovalci, ki preučujejo povezavo med oblačili, delovanjem možganov in učinkovitostjo, so ugotovili, da lahko urejenost na delovnem mestu izboljša našo uspešnost.”

Nekaj dodatnih sekund, da si nadenemo kavbojke in ljubek zgornji del namesto trenirke, nam torej lahko prinese obilo dodatne energije.

Čudovita Božja stvaritev

Knjiga Nicole Caruso, Worthy of Wearing, govori o tem, zakaj ste resnično vredne, da si nadenete oblačila, v katerih se počutite lepe, in to celo na običajne dneve. Stilska in lepotna strokovnjakinja je skovala besedno zvezo “vredne nositi”, da bi opisala prepričanje, ki je globoko zakoreninjeno v samospoštovanju in osebnem dostojanstvu. V intervjuju za Aleteio je Carusova povedala:

3415-Worthy-wrap-n-front-1-1.jpg

Vredne nositi je sporočilo, ki ga naša kultura nadvse potrebuje prav zdaj, ker smo pozabile, od kod prihaja naša vrednost in kakšno ceno je za nas plačal Kristus. Nedvoumna resnica je, da naša vrednost prihaja od Kristusa. Ko sprejmemo, da smo Božja stvaritev in tempelj Svetega Duha, smo lahko do sebe bolj spoštljive in dostojanstvene.”

Knjiga Nicole Caruso je polna sijajnih fotografij, privlačnih osebnih zgodb in koristnih nasvetov glede osebnega sloga. Naj vas te čudovite vrstice iz knjige spomnijo, zakaj ste vredne biti lepe. Vsaka misel vas bo navdihnila, da se boste počutile samozavestne in si boste z veseljem vzele čas za to, da se uredite.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Urška Vintar.

Zakaj si zaslužite biti lepe
Preberite še:

Tags:
lepota
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.