Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 18. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Na maturantski ples jo je pospremilo kar 300 motoristov

WEB-Felicity-Warburton-SCREENSHOT-WAC-escort-for-Felicity-VulcanS_86-Youtube-.jpg

VulcanS_86! via Youtube

Giovanna Binci - objavljeno 15/10/21

Očitno angeli nimajo vedno dveh kril, ampak so opremljeni tudi z motorjem in usnjeno jakno

Felicity Warburton ima Aspergerjev sindrom in je že od sedmega leta žrtev neusmiljenega ustrahovanja, zaradi česar je v zadnjem obdobju celo razmišljala o tem, da bi končala svoje življenje.

Da bi hčerki omogočila nepozaben maturantski ples ter hkrati enkrat za vselej utišala žalitve in ustrahovanje, je njena mama pisala “izjemnim telesnim stražarjem”. “Želela sem, da bi bil to večer, kakršnega je zares potrebovala,” je zapisala gospa Warburton v zapisu motoristom nekega angleškega motorističnega kluba.

Dekle je bilo po materinih besedah zelo zaskrbljeno zaradi maturantskega plesa, ki je za vsakega najstnika prav poseben dogodek. Obenem je želela svojim ustrahovalcem sporočiti: “Ne bojim se, nehajte me ustrahovati.”

Dve krili … ali dve kolesi?

Očitno angeli nimajo vedno dveh kril, ampak so opremljeni tudi z motorjem in usnjeno jakno.

Felicityjini starši niso verjeli svojim očem, ko je 300 motoristov iz vse Anglije prišlo po njihovo hčerko, da bi jo pospremili na maturantski ples. “Toliko jih je prišlo, da na koncu sredi vseh Felicity sploh nisi mogel videti.”

Tako sta Felicity in njena najboljša prijateljica Emily prispeli na maturantski ples s trikolesnikom, potem ko so v dolgi koloni 300 motoristov skupaj prevozili osem kilometrov. Ob prihodu na maturantski ples sta bili deležni aplavza profesorjev in sošolcev.

Zgodba s sporočilom

Včasih potrebujemo takšne “ameriške” zgodbe, da se zavemo, da v življenju vsak potrebuje ljubezen. Poleg sporočila nasilnežem, ki so Felicity preganjali, je to najpomembnejše sporočilo, ki so ga motoristi pokazali, ko so se zavzeli za mlado dekle.

“Videti je, da je spet vesela, bilo je fantastično. Ko te nekdo ustrahuje, kriviš za to sebe in v sebi ne najdeš več nič dobrega. Ko sem spet videla ta nasmeh na njenem obrazu, so me prevzela čustva,” je povedala njena mama. Tujci z motorjem so 15-letnico spomnili, da je njena vrednost neprecenljiva.

Včasih tako kot Felicity potrebujemo tisti konec pocukranega filma, da nas opomni, da je življenje kljub vsemu čudovito.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila italijanska izdaja Aleteie. Prevedel in priredil Tomaž Kavčič.

Tags:
dobrodelnostmladi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.