Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Rekli so ji, da ne bo nikoli mama, zdaj pa ima pri 35 letih 10 otrok

satu.png

Instagram profil Satu Nordling Gonzales | ZAJEM ZASLONA

Valerija Trček - objavljeno 23/10/21

Mnogo žensk sanja, da bi postale mamice. Satu so bile te sanje skoraj odvzete

Satu Nordling Gonzalez je žena in mamica 10 otrok, ki skrbi za njihov dom. Živi v Stockholmu na Švedskem in svoje utrinke z družino deli na blogu in Instagramu.

Vedno je sanjala, da bi imela veliko družino. Vendar pa sta z možem Andresom zelo težko dočakala prvega otroka. Po spontanem splavu je sledilo veliko zapletov. Po pomoč sta se obrnila tudi na kliniko za neplodnost. Tam pa je Satu doživela razočaranje. Zdelo se je, da ne bo nikoli mogla živeti poslanstva, ki ga je vedno čutila – biti mama. Trajalo je dve leti in pol, da je znova zanosila. Potem pa so otroci hitro sledili drug drugemu.

View this post on Instagram

A post shared by Satu Nordling Gonzalez (@mybabydolls)

Vsak njen dan je zelo pester

Za Satu se tipičen dan začne ob 6.30. Vsak dan je zelo razgiban, saj pripravi zajtrk, pelje otroke v šolo, poskrbi za najmlajše, pripravi kosilo, pospravi stanovanje in perilo, se igra z malčki. Ko šolarje pripelje domov, pomaga tudi pri domačih nalogah. Ko se bliža večer, se igra prevesi v pripravo večerje, potem pripravi otroke na spanje, in ko izzveni pravljica za lahko noč, si po dolgem dnevu privošči kopel.

Potem si z možem vzameta čas zase. Zaspi med polnočjo in eno uro zjutraj. Ponoči zamenja kakšno plenico, potem pa se hitro začne nov dan.

“Biti mama je veliko delo in žrtvovanje. Včasih me občutek utrujenosti premaga, še preden zajtrkujem. Nasmehi in ljubezen otrok pa so najboljša nagrada za mojo skrb zanje.”

In kaj je njena skrivnost za vodenje gospodinjstva z 10 otroki?

Veliko ljubezni, rutine, pravil in spoštovanja. Čeprav je hiša polna otrok, Satu vedno skrbi, da je dom čist in urejen, saj ji to veliko pomeni.

Njen mož veliko dela, sama pa preživi ogromno časa z otroki. Radi hodijo na igrišče, se sprehajajo po gozdu, nakupujejo, plavajo ali pa samo uživajo na kavču. Skupaj preprosto spoznavajo svet.

Vedno je obkrožena z otroki. In pri tem zelo uživa. Zase poskrbi, ko vsi otroci že spijo, privošči si dolgo kopel. Sicer pa pravi: “Mislim, da je ta ‘čas zase’ precenjen.”

Kaj Satu svetuje vsem, ki si želijo veliko družino?

“Sledi svojemu srcu. Velika družina ni za vsakogar. Ampak naredi tisto, kar si resnično želiš, in ustvari čas in vse, kar je potrebno. Samo naredi to.”

Vir: The Sun, Pregnant & Perfect

Tags:
družinaotroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.