Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Vse, kar morate vedeti o svojih laseh

shutterstock_530326441.jpg

Ollyy | Shutterstock

Aleteia Slovenija - objavljeno 04/11/21

Kratek sprehod med nasveti za nego las

Zdravi, negovani in urejeni lasje so eden od pomembnih vidikov naše urejenosti. Vsakoletni modni trendi nakazujejo, kakšne pričeske bodo pri frizerjih najbolj zaželene.

Razmišljate o spremembi?

Običajno največjo izmed sprememb povzroči prav nova pričeska.

Ne glede na modne smernice: najlepša je tista pričeska, ki ženski pristaja, poudari najlepše na njenem obrazu in skrije morebitne pomanjkljivosti. Ker so oblike obrazov zelo različne, so različne tudi pričeske, ki pristajajo vsaki od njih.

V resnici je zunanja sprememba včasih potrebna, lahko je celo osvežujoča. Toda preden sedemo na frizerski stol, si moramo zastaviti nekaj vprašanj, da se bomo izognili morebitnim razočaranjem in se prepričali, da je zdaj resnično pravi čas za novo pričesko.

Najbrž vsaka ženska vsaj enkrat v življenju razmišlja o tem, da bi si omislila frufru.

Običajno si želimo ravno tisto, česar nimamo. Ženskam z naravno valovitimi ali skodranimi lasmi pogosto zavidajo, saj si vsaka ženska z ravnimi lasmi želi, da bi imela malo manj ravne. A tudi valoviti in skodrani lasje imajo svoje muhe.

Nekatere ženske pa imajo težave s tankimi, svilnatimi lasmi.

Vse, ki imate srednje dolge ali dolge lase, pa dobro veste, kako vroče je lahko poleti pod vsemi plastmi las. Predlagamo nekaj preprostih, ženstvenih poletnih frizur za vroče poletne dni.

Poleg pravilne nege in skrbi za lase je pomembno, da zanje skrbimo tudi od znotraj ‒ s pravilno prehrano in uravnoteženo količino mineralov, vitaminov in drugih snovi. Nihče od nas, pa naj ima lase tanke ali debelejše, redke ali goste, se verjetno ne bi pritoževal nad še malce daljšimi in močnejšimi lasmi, kajne?

Domača nega

Nekaj posebnih mask za razvajanje svojih las lahko naredite kar doma.  

Kako lahko za svoje lase, za njihovo kakovost ter za pričesko poskrbimo sami doma?

A če se odločimo za domače striženje ali barvanje, je dobro vedeti, katerim napakam se izogniti, če ne želimo “lasne katastrofe”.

Ko lasje osivijo

Ker z leti pride do določenih sprememb v in na telesu, se to kaže tudi na laseh. Pojavijo se prvi sivi lasje, ki jih je sčasoma vedno več.

Mnoge ženske se ob prvem opažanju sivih las odločijo, da se bodo začele barvati, medtem ko druge s ponosom ostajajo zveste naravnemu spreminjanju svojih las.

Prav tako se številne ženske tam nekje med 40. in 50. letom začnejo spraševati, ali so dolgi lasje zanje še primerni ali ne.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.