Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 18. julija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Mlada mamica osmih otrok: “Sem najbolj srečna in blagoslovljena mama na svetu”

asd.png

@chloeandbeans | Instagram

Tina Martinec Selan - objavljeno 12/11/21

Samo sebe opiše kot: mama osmih otrok, med njimi dvojčkov in trojčkov

Chloe in njen mož Rohan iz Petrha v Avstraliji imata nadvse pisano družino. Kljub njuni mladosti (stara sta 27 in 31 let) imata namreč kar osem otrok. Njihova imena so: Evan, Otto, Felix, Rufus, Hank, Pearl, Cosmo in Sylvie.

Najstarejšega sina je Chloe rodila, ko je bila stara 19 let, nato pa so si sledili v kar tesnem zaporedju. A da sta prišla do te številke, je pripomogel tudi splet okoliščin: enkrat vmes sta dobila trojčke, nazadnje pa sta se jima pred enim letom rodila še dvojčka.

View this post on Instagram

A post shared by chloe and beans (@chloeandbeans)

Mavrični Instagram in Youtube profil

Prigode svoje družine Chloe redno objavlja na Instagramu. Njen Instagram račun je prava paša za oči, saj zna otroke obleči tako raznobarvno in vzorčasto, da človek ob ogledu prisrčnih otrok v mavričnih majicah postane kar dobre volje.

Nič čudnega, saj imata z možem spletno trgovino, v kateri prodajata otroške slikanice, posteljnino, oblačila, igrače in tako dalje – vse skupaj pa je tako prisrčno, kot so oni sami.

Prav tako njeno družino najdemo tudi na Youtubu, kjer na svojem kanalu Life with beans (Življenje s fizolčki op. a.) objavlja družinske vloge, v katerih se bo našla marsikatera mamica – tudi če nimamo toliko otrok kot ta družina.

Chloe, ki ima na Youtubu zavidljivih 263 tisoč sledilcev, pripoveduje: “Z vloganjem sem začela, ker si želim, da bi spomine na ta čudoviti čas z otroki ohranila za vedno. Počutim se kot najsrečnejša in najbolj blagoslovljena oseba na svetu – da imam osem tako čudovitih in zdravih otrok.”

Prav tako ne skopari s pohvalami svojega moža Rohana, za katerega pravi, da je izredno potrpežljiv, nežen in poln hvaležnosti.

Chloe je otroke do letošnjega leta šolala na domu, šele letos spomladi pa je šest otrok prestopilo vrata “prave” šole iz opek. Zato ima v dopoldanskem času nekaj več časa za najmlajša dvojčka, ki bosta kmalu shodila.

Pravi, da je precej zabavno, če se z dvojčkoma v vozičku odpravi kam v javnost, saj ji nekatere ženske zaželijo “vso srečo z dvojčkoma” – ko bi le vedele, da ima še šest starejših otrok, od tega tudi trojčke …!

Kako je videti njihova večerna rutina?

Lahko si predstavljamo, da je življenje v tako živahni zasedbi dokaj kaotično in zmešano, precej daleč od umirjenega povprečja. A ogled njihovih videov dokazuje, da so prav umirjeni, spoštljivi in izredno prijazni ter da imajo seveda tudi dobršno mero reda, ki jim pomaga ohranjati vsakodnevno rutino.

Da so vsi otroci pravočasno v postelji, se začnejo na spanje pripravljati pravzaprav že sredi popoldneva. Najprej je na vrsti pospravljanje igralnice in igrač, pri katerem sodelujejo vsi otroci. Nato skuhajo večerjo za vse, pogosto so to testenine z omako. Sledi tuširanje oziroma kopanje za najmlajša dvojčka, starejši otroci pa so pri tem že samostojni.

Ko so vsi v pižamah, se posedejo po tleh dnevne sobe (videti so kot malce manjša vrtčevska skupina) in mama jim na glas prebere pravljico, ob kateri se še malce pogovorijo. Na koncu sledi odhod v posteljo. Najstarejši trije si delijo eno spalnico, trojčki drugo, najmlajša dvojčka pa spita skupaj.

Tags:
družinamaterinstvootroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.