Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 13. junija |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

Že kot deklica je stopala izven okvirjev – tudi s pomočjo rolic toaletnega papirja

patricia_osebni4.jpg

Fotografija je last Patricije Prendl.

Valerija Trček - objavljeno 18/11/21

Ženska ženski – strokovnjakinja za digitalni marketing, ustvarjalka vsebin, organizatorka dogodkov in poznavalka družbenih omrežij Patricia Prendl

Patricia Prendl je mlada ženska, polna ustvarjalnega elana in talentov. Čeprav je študirala psihologijo, so je vedno zelo zanimali marketing in družbena omrežja. Deluje kot ustvarjalka vsebin za revijo Praznična, odlično pa se znajde tudi pri organiziranju protokolarnih in drugih dogodkov.

Sveže poročena dama s svojim možem rada aktivno preživlja skupni čas, pri tem pa jima pomagata dva razigrana kosmatinca. Poglejmo, kaj nam je zaupala v svojih odgovorih.

1. Kakšen je za vas idealen začetek dneva? Se kdaj zgodi?
Sem izrazito jutranja oseba – zame se vsako jutro prične s 15-minutnim sprehodom, saj imam dva psa, ki seveda morata po svojih opravkih, po navadi še pred sončnim vzhodom. Idealno jutro bi se nadaljevalo v družbi moža, s klepetom, ki se lahko zavleče globoko v dopoldan (če se nama le ne mudi v službo). Zelo mi je pomembno, da vsako jutro pričneva skupaj, si vzameva 10 minut zase in skupaj spijeva kavo, si zaupava načrte za tisti dan.

Le redko v življenju se zavedamo idealnih trenutkov ali dni.

Vedno pogosteje se mi dogaja, da ko se oziram nazaj, vidim, kako blizu idealnosti so bili nekateri dnevi, ki so se mi takrat zdeli popolnoma normalni in povprečni.

2. Ko se zjutraj pogledate v ogledalo, si rečete …
Da sem hvaležna za moje bližnje ter za vse, kar imam, čeprav so stvari, ki si jih želim, pa se nekoliko težje uresničujejo. Vendar so nam ovire na poti življenja postavljene z razlogom in tega se tudi zavedam.

3. Biti urejena je za vas pomembno, ker …
S tem izražam sebe, hkrati pa tudi kažem spoštovanje tako do sebe kot do drugih. Rada se spominjam babice, ki si je vedno za k maši že v soboto zvečer pripravila kostim, ga uskladila z robcem in čevlji. Ničesar ni prepustila naključju, tudi ko je bila že skoraj slepa, sem ji morala razlagati vzorce in barve na krilu ter ali se ujemajo z bluzo.

Ravno ona, kmečka žena, ki je hitro ovdovela in sama vzgojila sedem otrok, delala cele dneve na njivi, mi je ozavestila, kako pomembno je, da je ženska zadovoljna s svojim videzom in da je v redu, če del misli namenim tudi načrtovanju svoje garderobe. Zato z veseljem soustvarjam tudi revijo Praznična, pri kateri sedaj že dve leti skrbim za modne strani. Pogovarjam se s slovenskimi modnimi oblikovalci, usmerjam se predvsem v odgovorno nakupovanje in trajnostno modo. Škoda je našega planeta, da bi ga zasičili neodgovorni potrošniki.

patricia_osebni1.jpg

4. S čim, kje in kako se duhovno napolnite?
Svoje misli in občutke najlažje zberem na mirnem mestu – pri maši. Vse slabo in dobro preteklega tedna položim pred oltar. Znebim se določenih bremen, dobim uvid na svoje težave z drugega zornega kota.

Seveda pa po napornem dnevu ali tednu zelo pomaga tudi “miganje” na svežem zraku. Za to, da noben dan ne ostanem brez športnih aktivnosti, pa seveda skrbita Bruno in Rajko – kužka, ki sta me vedno vesela in mi znata zelo dobro napolniti baterije. 😊

5. Pri Družini skrbite za marketing. Kaj vas pri tem delu najbolj pritegne? Čemu dajete poudarek?
Že v šoli sem imela najraje projektno in predstavitveno delo. Vedno sem iskala inovativne načine, kako neko snov, ki se zdi dolgočasna, narediti privlačno, in beli plakati me nikoli niso navduševali. Vedno sem stopala izven okvirjev in si na ta račun kdaj prislužila tudi grajo. Recimo, ko sem srednjeveške gradove predstavila skozi tedanje kanalizacijske sisteme in seveda to (ne)primerno opremila tudi grafično in z rolicami toaletnega papirja (smeh).

Najbolj me pritegne raznolikost dela. Vsak projekt zahteva drugačen pristop, vsaka knjiga, revija, dogodek drugačno vsebino. Načrtovanje, aktualizacija in nato doseganje ciljev, vse to mi predstavlja izziv, ki se ga vedno znova z veseljem lotim. Zelo rada ustvarjam vsebine in o vsebinah tudi razmišljam, tako da mi je pisanje PR sporočil za e-mail marketing trenutno največje veselje. Sploh v trenutnem čudnem času, ko normalno življenje nadomešča digitalizacija, sem se po spletu naključij znašla v digitalnem svetu in še vedno raziskujem vse čudovite možnosti tega “tretjega sveta”.

patricia_osebni3.jpg

6. Študirali ste psihologijo. Kako vam to znanje pomaga pri vašem marketinškem delu in pri organizaciji večjih in protokolarnih dogodkov?
Ko smo na faksu imeli možnost izbirnih predmetov, sem brez pomisleka izbrala komunikologijo ter psihologijo potrošnika in tako dobila odličen del teoretičnega vpogleda v vzorce odločanja posameznika.

Pri dogodkih gre za posebno vrsto marketinga, ki zahteva dobršen del človekove potrpežljivosti. Tu neposredno delaš z osebo, ki je tvoj gost na odru in hkrati z obiskovalci dogodkov. Ohraniti moraš mirno kri, reševati zadrege, če je sila, pa tudi posesati prostor tik pred zdajci – izzivov res ne zmanjka! Vendar z vsakim uspešnim dogodkom raste tudi samozavest in izkušnje za vnaprej se lepo zlagajo v mozaik. Vsekakor mi razumevanje duševnih procesov dodatno omogoča, da se znam postaviti v vlogo sogovornika in poskušati razumeti.

Izkušnje, ki sem jih dobila skozi leta, so mi letos zelo pomagale pri organizaciji lastne poroke. Včasih sem imela občutek, da je izmed vseh dogodkov, ki sem jih pomagala organizirati, moja poroka bila mačji kašelj. 😊

7. Kako se ob vseh obveznostih posvetite svojemu možu?
Vsak se malo potrudi pa gre! Seveda usklajevanja ne zmanjka, včasih tudi pride ravno zaradi kakšne nepredvidene obveznosti do konflikta, vendar (ne glede na to, kako zlajnano se morda zdi) pogovor res reši 99 odstotkov težav. Konce tedna imava rezervirane popolnoma zase, zelo nerada leživa na kavču. Morda samo na kakšen deževen dan, takrat si pa to le privoščiva. Sva aktivna človeka, ki imava oba slabo vest, če gre konec tedna “v nič”.

patricia_osebni2.jpg

8. Misel, ki vas spravi pokonci, ko ste slabe volje?
Tudi slaba volja mora biti, saj je potem dobra lahko še boljša. 😊

Popolnoma nič ni narobe s slabimi dnevi, tedni, meseci. Treba jih je prepoznati in čim bolj realizirati stvari tako, da se jih lotimo ena po ena. Če si velik cilj ali težavo razdeliš na več manjših in si narediš miselno “odkljuknico”, boš postopoma rešil ogromno, morda težavo ali prepreko v celoti. Meni pomaga, da si stvari zapišem ročno v beležko in jih nato ocenjujem s + ali –, točkujem po pomembnosti.

9. Kakšen je vaš večerni ritual, ki vas umiri?
Moram priznati, da sem tu kar preveč pod vplivom digitalizacije. Brskam po Pinterestu in Instagramu za navdih, zdaj že tudi po TikToku za dobro dozo smeha. Vsekakor pa se zavestno potrudim, da vsaj dvakrat na teden zvečer pred spanjem berem knjigo. Trenutno je to Umetnost vojne. To berem res počasi, z označevanjem in markiranjem.

10. Biti ženska je lepo, ker …
Imam zmožnost posebnega dojemanja na določene vidike. Prinašam svežino in drugačne pristope tja, kjer se zdi, da so stvari že trdno zabetonirane. Čeprav se včasih moramo dvakrat oglasiti za to, da smo kot ženske slišane, so naše misli in prispevki izjemni in navdihujoči.

Ženska ženski

Je biti ženska danes težko ali lepo? Ali celo oboje? Pride trenutek, ko se znajdemo pred izzivom, ko ne vemo, kako bi se odzvale, kaj bi storile, kako bi šle naprej. Pride trenutek, ko se ne počutimo dobro v svoji koži, in vse, kar potrebujemo, je nekaj spodbudnih misli, pa ne vemo, kje bi jih poiskale. Takrat nam še kako prav pride koristen nasvet, podobna izkušnja, ki nam da motivacijo ali pa zgolj idejo, kako lahko rešimo zagato, v kateri smo se znašle. In ni ga boljšega nasveta, kot ga lahko da ženska ženski, mama mami, podjetnica podjetnici …10 vprašanj in odgovorov. 10 izkušenj, misli, nasvetov. Da bo biti ženska še lepše.

Še več zgodb iz rubrike Ženska ženski pa najdete tukaj.

Tags:
Ženska ženski
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.