Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 2. maja |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Klic dobrote 2021: “Nocoj smo eno veliko srce”

DSC07238.jpg

KRISTIJAN BIŠOF

Aleteia Slovenija - objavljeno 24/11/21

SRCE, ki sprejema je letošnje geslo tedna Karitas in 31. dobrodelne prireditve Klic dobrote, na kateri je bilo zbranih 217.950 evrov

Omenjeno geslo nas spodbuja k razmisleku o osnovni človeški potrebi po bližini in nas spodbuja, da se ustavimo in si vzamemo čas za sočloveka, mu prisluhnemo, posvetimo vso pozornost in ga sprejmemo v njegovi drugačnosti. Vabi nas tudi, da odgovorimo s solidarnostjo, prijazno besedo, darovi ali prostovoljstvom pri pomoči ljudem v stiski, so zapisali pri Karitas.

Z osrednjo prireditvijo letošnjega tedna Karitas – dobrodelnim koncertom Klic dobrote, ki je potekal v dvorani Golovec v Celju –, so tudi letos zagotovili pomemben vir sredstev za pomoč vsem, “ki bodo prosili pomoči in iskali besed upanja za lepši prihodnost, z manj strahu za danes in jutri”. Do konca prireditve je bilo zbranih 217.950 evrov, zbiranje pa se bo nadaljevalo do konca leta, darujete lahko na tej povezavi.

Srčni nastopajoči

Dobrodelni dogodek in hkrati večer dobrih misli je bil letos 31. po vrsti. Povezovala sta ga Bernarda Žarn in Jure Sešek, za smeh in sproščenost pa je poskrbel Žiga Bunič.

Iz studia v Ljubljani je gledalce in poslušalce pozdravljala s. Romana Kocjančič. Telefonske klice številnih dobrotnikov je sprejemalo 51 prostovoljcev Mlade Karitas in skavtov, pridružil pa se jim je tudi paraolimpijec Dejan Fabčič.

Misel prostovoljke Eve

“Prostovoljstvo mi daje ogromno priložnosti za spoznavanje ljudi z različnimi življenjskimi zgodbami, od katerih se veliko naučim. Daje mi občutek pripadnosti skupini, ki lahko skupaj dela veliko večje stvari kot bi jih lahko posameznik. Vedno znova me navduši, kolikim se zdi pomembno delati dobro za druge.”

Nastopajoči so bili letos zaradi ukrepov po številu omejeni, a še toliko bolj srčni. Gledalce in poslušalce so k darovanju za družine v stiski spodbudili orkester Cantabile pod vodstvom Marjana Grdadolnika, Patricija Avšič, Nuška Drašček, Mojca Bitenc Križaj, Irena Yebuah Tiran, Estera Stojko, Omar Naber, Kvatropirci, Ansambel Saša Avsenika, Petra Kodba, Neža Močnik in Simon Zgonc ter sodelavci Radia Ognjišče – Urša in Jure Sešek, Petra Stopar in Marjan Bunič.

DSC07066.jpg
“Nocoj smo eno veliko srce,” je dejal nadškof msgr. Alojzij Cvikl.

Koncert so ob 70. obletnici mednarodne Karitas popestrili tudi z gosti in zanimivimi posnetki “s terena”.

Še vedno lahko pomagate

Denarna sredstva za pomoč družinam bodo pri Karitas zbirali vse ko konca leta. Znesek lahko darujete po telefonu (01/300 59 60), prek spletnega obrazca, sistema mBills, s slikanjem QR kode ali z neposredno bančno transakcijo:

Slovenska karitas
Kristanova ulica 1
1000 Ljubljana
TRR: SI56 0214 0001 5556 761
namen: Klic dobrote – pomoč družinam
Koda namena: CHAR
Sklic: SI00 3514

Vsako leto pomoč prejme več kot 20.000 družin

Lani so v času koncerta za družine v stiski zbrali 200.055,00 evrov. Z zbranimi sredstvi na koncertu in v spremljajočih akcijah Klica dobrote z materialno pomočjo vsako leto oskrbijo prek 20.000 družin po vsej Sloveniji. Družine v prvi vrsti potrebujejo osnovno pomoč s hrano, plačilom položnic, kurjavo in higienskimi pripomočki.

Tags:
dobrodelnost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.