Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 13. junija |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Rojeni smo v bitko

Conscience

Ron and Joe | Shutterstock

Luka Mavrič - objavljeno 19/12/21

Po dveh letih boja se ponuja vtis, da imamo opraviti z izjemno inteligentnim nasprotnikom, ki je vedno korak pred nami

Verjetno si pred dvema letoma nihče ni predstavljal, da bomo danes še vedno v bitki z virusom, ki je tako močno spremenil naš svet, naša druženja. Okradel nas je objemanja, stiskanja rok in sproščenega druženja. Vcepil nam je previdnost in zadržanost ter nam vsilil, da hodimo z maskami, se stalno razkužujemo in se držimo na varni razdalji od drugih. Da sploh ne govorimo o bitki, ki jo v zdravstvenih centrih bijejo vsi zdrav­stveni delavci.

Antonio-Guillem-1.jpg
Preberite še:Pasti v dnevu

Po dveh letih boja se ponuja vtis, da imamo opraviti z izjemno inteligentnim nasprotnikom, ki je vedno korak pred nami. Ko že kaže, da smo našli pravo orožje proti njemu, nas preseneti s še bolj izpopolnjeno verzijo in nas udari s še večjo silo. Tako se vojna nadaljuje in očitno bo treba izbojevati še veliko bitk, preden bo vojna z njim končana. Upravičeno smo lahko zaskrbljeni zaradi dejstva, da v tej vojni nismo enotni. Nobena razklana vojska še ni dobila vojne.

Misel na vojno nam ni prijetna. A resnica je, da na tem svetu že ves čas poteka bitka. To je bitka med Bogom in njegovim nasprotnikom. Vsi smo rojeni v to bitko. Morda bi raje verjeli hudičevi utvari, da bitke ni in da se svet sam od sebe vrti v smer razvoja, blaginje, napredka … To je mamljiva prevara, v katero mnogi verjamejo. Kristjani pa vemo, da brez Boga ne more biti napredka, zato ne moremo plavati s tokom tega sveta. Seveda smo ostalim zaradi tega v spotiko. Za nas velja Jezusova beseda: “Če vas svet sovraži, vedite, da je mene sovražil pred vami. … Če so preganjali mene, bodo preganjali tudi vas” (Jn 15,18–20).

Sovražnik Boga in človeka najde vedno nove preobleke, da bi nas prevaral in uničil. V 20. stoletju je največ zla povzročil z idejami nacizma, fašizma in komunizma. Danes je svet prepojen z duhom individualizma, materializma, karierizma, hedonizma, kulture odmetavanja, narašča pa agresivnost duha ideologije LGBTQ, ki enači moškost in ženskost ter briše arhetip očetovstva in materinstva.

Vsaka človeška duša je pravo bojno polje. Kristjani vemo, da je glavno bitko za nas že izbojeval Jezus, ko je šel v smrt in vstal iz nje kot zmagovalec. Ko se v svojih osebnih bitkah postavimo na Njegovo stran, dobimo Njegovo moč, da v njih zmagujemo. On nas bo preko vseh bitk popeljal iz tega sveta v naš pravi dom, ki nam ga je pripravil.

Celoten prispevek je bil najprej objavljen v Naši družini, prilogi tednika Družina.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.