Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 18. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Risani filmi za vso družino, ki bodo podaljšali praznično vzdušje

shutterstock_1824100943.jpg

Olga Stabredova | Shutterstock

Katarina Berden - objavljeno 29/12/21

Ker imajo otroci počitnice, se bo zagotovo našel čas za ogled katere od risank. Ponujamo nekaj nam ljubih predlogov

Božični večer in dan sta že mimo, vendar to še ne pomeni, da prazničnega vzdušja ni več med nami. V času, ko obhajamo božično osmino, so lahko risanke dobra priložnost, da se v družini ob njih še naprej pogovarjamo o božičnem čudežu in o prihajajočem novem letu.

1Zvezda (The Star)

Osliček Bo se odloči, da bo zapustil svoje dolgočasno življenje v mlinu in se odpravi na pot, kjer se mu pridružijo še druge živali: ovčka, golob in tri zabavne kamele. In prav te živali odigrajo pomembno vlogo v največji zgodbi v zgodovini sveta, ki se odvija na božični večer.

2Angelin božič (Angela’s Christmas)

Deklica Angela se na božič odpravi v cerkev in občuduje Jezusa v jaslih, ko se ji zazdi, da malega dojenčka zebe … Zgodba v središče postavlja otroško željo po tem, da bi bilo med prazniki vsem toplo in bi se vsi počutili ljubljene. Zgodba ima tudi nadaljevanje.

3Polarni vlak (The Polar Express)

Mladi fant, ki podvomi v božič, se odpravi na popotovanje s čudežnim vlakom, ki na božični večer pelje na Severni pol. V tej nenavadni dogodivščini znova odkrije pravi pomen prijateljstva in prazničnega duha.

4Mali (The Small One)

Ganljiva zgodba o jeruzalemskem fantiču in njegovem starem osličku, ki ga zaradi onemoglosti nihče ne želi kupiti, oče pa je naročil, da ga mora fant nujno prodati, saj potrebujejo denar. Ko fant že skoraj obupa, ga ogovori prijazen gospod, ki potrebuje oslička za svojo visoko nosečo ženo, s katero mora odpotovati v Betlehem.

5Božič Charlieja Browna (A Charlie Brown Christmas)

Znani risani lik Charlie Brown se nauči, da bistvo božiča ni v komercializmu, nakupovalni mrzlici in zunanji popolnosti. Spoznanje, ki bo prav gotovo koristilo otrokom in tudi nam.

https://www.youtube.com/watch?v=jJ93tD3Nr2Y&list=PLUckGLPqcTsUSgrotgdUIYUD_3li_8cXR

6Medvedek Pu: Srečno novo leto (Winnie the Pooh A Very Merry Pooh Year)

Medvedek Pu in njegovi prijatelji se pripravljajo na praznovanje novega leta. Zajček se odloči, da bo za to priložnost pripravil zabavo. Z vso vnemo se loti priprav nanjo, ko pa ga Pu in ostali začnejo nadlegovati, je tako užaljen, da zagrozi, da se bo odselil. Da bi ga pomirili, se Pu in prijatelji odločijo, da se bodo z novim letom spremenili.

7Maša in Medved: Božič (Masha and the Bear: Christmas with Masha)

Če se želite nasmejati, si oglejte božično dogodivščino nagajive Maše in marljivega medveda. Zaradi Mašine radovednosti se Božiček izgubi in pristane v medvedovi hiši …

Tags:
božičotroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.